Ünnepi díszben a lakás

Nemcsak a lelkünket öltöztetjük díszbe karácsonykor, hanem az otthonunkat is. Ehhez minden biztatást megadnak az ünnepi dekorációk gyártói és forgalmazói: a kínálat hatalmas. A kávéscsészétől az ágyneműn át a pulóverekig minden terméken megjelennek a karácsonyi motívumok.

Család-otthonLengyel Gabriella2016. 12. 08. csütörtök2016. 12. 08.
Ünnepi díszben a lakás

Ennek ellenére sokan – főleg a természetes irányzat kedvelői – szeretik maguk elkészíteni a díszeket. Nagy a divatja az ajtókra tett kopogtatóknak, koszorúknak, de ennél is tovább mehetünk, ha fenyőágakat vágunk, teszünk rá néhány díszt, belehelyezzük egy nagyméretű kaspóba, s ezt állítjuk a bejárathoz.

Használhatunk ablakra ragasztható matricákat vagy hósprayvel fújhatunk sablonnal hópelyheket – nem csak a gyerekeket szokta elbűvölni. Olcsó és hangulatos megoldás, ha mutatós ágakat vágunk, majd vázába tesszük, és erre akasztjuk a gömbdíszeket, az otthon készített mézeskalács figurákat.

Ezt minden szobában megtehetjük, nem kerül sokba. Már jutányosan kaphatók műfenyő girlandok 3–10 méteres változatokban. Nagyon jól mutatnak a lépcsőkorláton, az ablakpárkányon, esetleg az ajtó, ablak köré felragasztva.

Akinek van rá lehetősége, textilezéssel is áthangolhatja a lakását az ünnepre. Karácsonyi témájú díszpárnák, takarók, törölközők vagy az ünnepi piros, arany-, illetve ezüstszínű terítők is emelik az alkalom fényét – évről évre újat vásárolni nemcsak költséges, de felesleges is. Persze az adventi, karácsonyi hangulathoz elengedhetetlenek az ünnepi fények, gyertyák, a (elemmel is működő) színes fényfüzérek. Ha ezeket megbízható forrásból vásároljuk, nagy örömünk telik bennük, miközben sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Ezek is érdekelhetnek