Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Aki csokit eszik, nemcsak az élvezeteknek, hanem az egészségének is áldoz – állítja egy új kutatás. Azt már eddig is tudtuk, hogy a magas kakaótartalmú étcsokoládéban található, flavonoidoknak nevezett antioxidánsok védik a sejtjeinket.
Az amerikai Louisiana State University
szakemberei pedig megállapították, hogy
az étcsoki remek tápanyag a bélben élő jótékony
hatású baktériumoknak. Természetes
prebiotikumként működik, fogyasztása hozzájárul
a baktériumflóra egyensúlyának megőrzéséhez.
A baktériumok által előállított végtermék
gyulladáscsökkentő hatású, ami jót tesz a
szívnek és az érrendszernek is. Fogyasszuk az
étcsokoládét – persze csak mértékkel – antioxidánsokban
gazdag gyümölcsökkel, például gránátalmával
vagy áfonyával együtt, így a kedvező
hatásokat maximalizálhatjuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu