Egészségcseppek - Édes orvosság

Aki csokit eszik, nemcsak az élvezeteknek, hanem az egészségének is áldoz – állítja egy új kutatás. Azt már eddig is tudtuk, hogy a magas kakaótartalmú étcsokoládéban található, flavonoidoknak nevezett antioxidánsok védik a sejtjeinket.

Család-otthon(h. e.)2017. 03. 09. csütörtök2017. 03. 09.
Egészségcseppek - Édes orvosság

Az amerikai Louisiana State University
szakemberei pedig megállapították, hogy
az étcsoki remek tápanyag a bélben élő jótékony
hatású baktériumoknak. Természetes
prebiotikumként működik, fogyasztása hozzájárul
a baktériumflóra egyensúlyának megőrzéséhez.
A baktériumok által előállított végtermék
gyulladáscsökkentő hatású, ami jót tesz a
szívnek és az érrendszernek is. Fogyasszuk az
étcsokoládét – persze csak mértékkel – antioxidánsokban
gazdag gyümölcsökkel, például gránátalmával
vagy áfonyával együtt, így a kedvező
hatásokat maximalizálhatjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek