Gyalázatos kutyagyilkosságok - néhány esetnek utánanézett a Kutyapostás

Miközben egy magát feltehetően embernek tartó 82 éves szörnyeteg hatalmas vascsővel próbált agyonverni egy sikoltozva menekülő kiskutyát – a spániel bűne, hogy az elhanyagolt, ócska kerítésen át kibújva indult sétára, erről kívánta leszoktatni vascsővel a gazdája –, ahogy ígértem, utánanéztem: történt-e valami az utóbbi idők gyalázatos kutyagyilkosságai ügyében.

Család-otthonSzücs Gábor2017. 03. 31. péntek2017. 03. 31.
Gyalázatos kutyagyilkosságok - néhány esetnek utánanézett a Kutyapostás

Három plusz egy eset következményeit kerestem. A három vadászok általi kivégzés volt, a negyedik pedig két kitűnően nevelt fiatalember ügye, akik közül az egyik egy szerszámnyéllel vert agyon egy kiskutyát, amit a másik ügyesen filmre is vett…

Időben a legrégebbi történet azé a francia nőé, aki kutyájával együtt indult európai bicikliútra. Amely azonban nálunk véget ért: egy nem csavargó, nem vadászó, chippel és nyakörvvel ellátott, különlegesen szép négylábút: Mamadout, az európai bicikliút közvetlen közelében egy kedves vadász agyonlőtte.

Mondhatni, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság szóvivője, Árvai Edina főhadnagy különösképpen nem volt szószátyár. Azt a sablonszöveget küldte el, amivel a legegyszerűbb a feltett kérdésre nem válaszolni, hogy tudniillik a történetről „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módunkban tájékoztatást adni”. Ez ugyan esetünkben természetesen nincs így; szeretettel ajánlanám a főhadnagy asszony figyelmébe a hétfő esti ATV-híradót, ahol bemondták: vádat emeltek a francia nő kutyáját lelövő vadász ellen.

A következő eset főszereplője egy „fővadász”, aki szeptember 30-án, délután fél hat körül öt perc alatt kivégzett két újszülött kutyát, akiket már napok óta próbált házába vinni egy asszony. Ugyan mondta a vadásznak, hogy ne bántsa őket, próbálja befogni a kicsiket, de a vadász négy lövéssel kivégezte a még egy évet sem élt kutyusokat. Ezúttal még csak vadászatról sem volt szó: konkrétan azért jött, hogy a két blökit megölje!

A levélíró olvasó megírta, hogy ez arrafelé egy „nagyhatalmú” ember, tán ennek tudható be, hogy érdeklődésemre ezt a választ kaptam:
„Tájékoztatjuk, sem a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság, sem a Gyulai Rendőrkapitányság nem folytatott az Ön által leírt tárgyú nyomozást. Ilyen büntetőeljárás ezeken a rendőrkapitányságokon jelenleg sincs folyamatban.”

A harmadik és a plusz egy esetről a jövő héten lesz szó. Annyit már most elmondhatok, hogy a rossz, évtizedek óta elavult törvény tarthatatlan paragrafusai mögé bújó álvadászoknak köszönhetjük ezt a sok szörnyűséget… Tehát folytatjuk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek