Eredményes összefogást követte a belátás: talán mégsem kell a bértárgyalások alatt kirúgni a szakszervezeti vezetőt

Jó véggel zárult az a tárgyalássorozat, amely Kovács Ferencnek, a Tatabányai Fűtőerőmű szakszervezeti vezetőjének azonnali hatályú elbocsátása miatt bontakozott ki.

Család-otthonHardi Péter2017. 06. 09. péntek2017. 06. 09.
Eredményes összefogást követte a belátás: talán mégsem kell a bértárgyalások alatt kirúgni a szakszervezeti vezetőt

A sajnálatos, de nem példa nélküli esetről tartott sajtótájékoztatóval egy időben tartott megbeszélésen Schmidt Csaba tatabányai polgármesternek be kellett látnia: nem járható út az, hogy egy bértárgyalás kellős közepén kirúgják a munkavállalók érdekében fellépő vezetőt. A fűtőerőműnek a többségi tulajdonosa ugyanis a megyei jogú város.

Amikor a cég ügyvezető igazgatója a szakszervezeti vezető tudomására hozta a döntését, azonnal tiltakozási hullám indult el a szakszervezetek részéről. S nemcsak azért, mert a 44 éve a cégnél dolgozó, 2 évvel a nyugdíj előtt álló 61 éves Kovács Ferencet megalázó módon a biztonsági őrrel kísértették ki a munkahelyéről, hanem azért is, mert az utóbbi időszakban egyre gyakoribb a munkáltatók ilyetén tárgyalástechnikája, például a gépjárműiparban, hulladékfeldolgozás területén, tudtuk meg Mészáros Melindától, a LIGA Szakszervezetek elnökétől.

Azt viszont valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy a polgármestert a szakszervezetek határozott fellépése késztette-e jobb belátásra, vagy pedig simán belátta, a város cégének ügyvezetője rossz döntés hozott az érdekképviselő eltávolításával.

Ezek is érdekelhetnek