Cserélje le konvektorát!

Már szeptember 21-én reggel 8 órától pályázni lehet a korszerűtlen gázkonvektorok cseréjének támogatására az Otthon melege program keretében. Magyarországon mintegy hárommillió régi, rossz hatékonyságú, magas szén-dioxidkibocsátású gázkonvektor üzemel.

Család-otthonTanács István2017. 09. 22. péntek2017. 09. 22.

Kép: Kecskemét, 2006. november, 27. Konvektor, gáz, fűtés. Fotó: Ujvári Sándor

Cserélje le konvektorát!
Kecskemét, 2006. november, 27. Konvektor, gáz, fűtés. Fotó: Ujvári Sándor

A nyertes pályázóknak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megtéríti a csere költségeinek 80 százalékát. A támogatási összeg felső határa családonként 500 ezer forint. A támogatást az interneten keresztül, ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek igényelhetik. Pályázni addig lehet, amíg ki nem merül a most megnyílt pályázat másfél milliárd forintos keretösszege.

A konvektorcsere egyik legtöbbet feltett kérdése az, hogy vajon a falun élő idősebbek is tudnak-e pályázni, hiszen ők azok, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a támogatásra. Bánfi Sándor, a Csongrád megyei Tömörkény község polgármestere válasza egyértelmű: igen. Aki igényli, annak segítenek. Az önkormányzatnak is dolgozó pályázatíró hölgy például már korábban nagyon méltányos sikerdíjért elkészítette a pályázatokat az Otthon melege program más pályázataira – kazán-, hűtő- és mosógépcserére –, és sokan nyertek is a faluból. A példa pedig másutt is követhető.

Ezek is érdekelhetnek