Segítsünk egymáson

A Szabad Föld hetilap október 6-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2017. 10. 07. szombat2017. 10. 07.
Segítsünk egymáson

Piroska jeligére:
„Egy dunántúli szép faluban lakunk. Sajnos nagyon beteg vagyok, mert későn operáltak meg, a műtétre több mint egy évet kellett várnom. Az operáció óta állandó orvosi felügyelet alatt állok, és a férjem is sokat betegeskedik. Egész életünkben rengeteget dolgoztunk, öregségünkre mégis ide jutottunk. Saját nagy házunk van, banki kölcsönt vettünk fel rá, amit nagyon megbántunk. Nem számítottunk arra, hogy a törlesztőrészletet ennyire megemelik. A drága gyógyszerek és kezelések miatt nem tudjuk fizetni a részleteket. Szívesen befogadnánk olyan családot – akár a lakás leválasztásával –, aki segíteni tudna a részletek fizetésében. Szóba jöhet a ház áron aluli eladása is. Bármilyen megoldás érdekel, csak meg tudjunk szabadulni a hiteltől. Sürgős lenne, mert félünk, hogy a bank felmondja a szerződést. Kérem, hogy csak komoly emberek írjanak, akik tényleg segíteni szeretnének. Szélhámosok ne akarjanak visszaélni szorult helyzetünkkel.”


Patyiné Kakuk Etelka a 6400 Kiskunhalas,
Alsószállás 176. címről írt
(telefonszáma 06-70/535-9960):
„Hetvenhárom éves vagyok, teljesen egyedül, betegen élek. Cukorbetegségtől és magas vérnyomástól szenvedek, mind a két térdemet műteni kellene. Alig bírok 10-15 métert elmenni, már akkor úgy érzem, összecsuklik a lábam. Jön a tél lassan, és se tüzelőm, se téli ruhám nincs. A magasságom 170 centi, a súlyom 105 kiló – a sok gyógyszertől sajnos felszedtem a súlyt. Szükségem lenne meleg nadrágra, kabátra, ágyneműhuzatra, az öreg asztalomhoz falvédőre. A nyugdíjam nagyon kevés, és sok elmegy gyógyszerre. Nem a sajátomban lakom, és ezért is fizetnem kell. Bármilyen segítséget hálával fogadok.”


A 06-30/996-4564-es telefonszámon
hívható a következő levél feladója.
„Negyvenhat éves, Makó vonzáskörzetében lakó rokkantnyugdíjas nő vagyok, havi 45 ezer forint nyugdíjjal. Amikor még tudtam, sok embernek segítettem, de most már sajnos én szorulok segítségre. Szükségem volna tartós élelmiszerre – gyümölcsöt már rég nem ettem –, tűzifára, takaróra és kórházi dolgokra (ruhára, törülközőre, tisztálkodószerekre), mert sok időt töltök kórházban.”
 

Ezek is érdekelhetnek