Csúszásmentesen, okosan - Fogadjuk meg a Jogadó Blog tanácsait

Nem csak a járókelőknek okozhat kellemetlenséget az el nem takarított, csúszós járda télvíz idején: ha baleset történik, azért felelős lehet az ingatlantulajdonos vagy -használó, hiszen az ő feladata, hogy a háza előtt biztonságosan lehessen közlekedni.

Család-otthonMunkatársunktól2017. 12. 25. hétfő2017. 12. 25.
Csúszásmentesen, okosan - Fogadjuk meg a Jogadó Blog tanácsait

Ha mégsem tesz így, és valaki megsérül, kártérítési pert indíthatnak ellene – és jó eséllyel meg is nyerik. Nem mindegy azonban az sem, hogy mivel takarítunk: sózni például a jogszabály szerint tilos. Mert környezetszennyező, ökológiailag káros, veszélyezteti a közeli fák, bokrok, de még az arra sétáló négylábúak egészségét is.

Nem feledkezhetünk meg azonban a kitételről: a járda sózása csak ott tilos, ahol fás növények vannak – hívja fel a figyelmet dr. Bihary János ügyvéd, a Jogadó Blog szerzője. Az már más kérdés, hogy bár a sózás nem megengedett, nem jár büntetés annak, aki megszegi a szabályt. Így csak „elvárható”, hogy mindannyiunk közös érdekében környezetbarát módon gondoskodjanak a biztonságos közlekedésről. Például homokkal vagy úgynevezett zöldsóval, ami nem károsítja a környezetet.
 

Ezek is érdekelhetnek