Áldozatnak hazudta magát

Csalás és hamis tanúzás vádjával hat hónap letöltendő és másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy párizsi bíróság azt a fiatal nőt, aki a 2015. novemberi párizsi terrortámadások egyik sebesült áldozatának adta ki magát. A 33 éves Alexandra Damien 20 ezer eurót (csaknem 6 és fél millió forintot) csalt ki a terrortámadások és más bűncselekmények áldozatait megsegítő alapból.

Család-otthonU. Á.2018. 11. 01. csütörtök2018. 11. 01.
Áldozatnak hazudta magát

Félrevezette továbbá a terrorcselekmények francia áldozatainak szövetségét is, amely egyik szállodai tartózkodását finanszírozta.

A párizsi Le Carillon bárban, ahol 2015. november 13-án kilenc embert öltek meg dzsihadista támadók, a nő törzsvendégnek számított. Aznap este is oda készült, de végül megváltoztatta a programját, ezért az akció pillanatában nem tartózkodott a bárban. A tárgyaláson elmondta, a merénylet után elhatalmasodott rajta az érzés, hogy akár ott is lehetett volna, sőt később a meggyőződésévé vált, hogy valóban ott is volt. Ezt az állítását cáfolja az a lépése, hogy a közösségi médiában fényképeket posztolt egy sebhelyről, amelyről azt hazudta, egy Kalasnyikov-géppisztolyból leadott lövés okozta.

Tudatos csalásra vall, hogy a hatóságoknál a terrortámadás egyik sebesültjeként jelentkezett, mert így akarta elérni, hogy jogosulttá váljon az állami kártérítésre. Továbbá felkereste az áldozatok hozzátartozóinak Life for Paris egyesületét is. Az illetékesekben azonban gyanút ébresztett, hogy a történetét hézagosan, összefüggéstelenül adta elő, ezért nyomozást indítottak az ügyében. Alexandra a tettét sírva ismerte be a bíróság előtt, és bocsánatot kért.

 

Ezek is érdekelhetnek