Kutyaposta – A (kutya)anyaság csodája

Kutyaposta rovatunk ezennel online is olvasható! Az aktuális történet mindazonáltal egy egyetemes jelenségről szól: az anyaságról.

Család-otthonSzücs Gábor2019. 10. 03. csütörtök2019. 10. 03.
Kutyaposta – A (kutya)anyaság csodája

Ilyen sem volt még a Kutyapostában: megpróbálok írásban levetíteni egy filmet, amely Indiában, valahol Rádzsasztán államban készült, ott, ahol egy hatalmas esőzés miatt összedőlt egy ház. A négy és fél perces kisfilm – ami a 24.hu jóvoltából látható – arról szól, hogy egy kutyamama kétségbeesetten próbálja megmenteni az omlás alá került kölykeit.

Persze ő is tudja, hogy ez egyedül nem sikerülhet neki, ezért magához csalogatva segítségül hívja az ott dolgozó Animal Aid Rescue Teamet, vagyis az állati segélymentő csapatot. És akkor induljon a mozi.

0:00 A hatalmasra duzzadt emlőkkel egy törmelékkupac felett őrködő kutyamamához végre megérkezik a segítség. 0:15 A fiatal, szakállas állatvédőnek a kutya mutatja, hol kezdje el az ásást. Az ember láthatóan bizonytalan, alig hiszi, hogy sikerrel járhat, de az anya pontosan tudja, hogy a kicsinyei életben vannak. 0:30 Az ember kezdi kiszedni a nagyobb köveket, téglákat. A kutya a gödör széléről figyeli minden mozdulatát.

1:30 Amíg az ember egy nagyobb követ kihoz a gödörből, a kutya beugrik és ásni próbál. 1:40 Együtt ásnak, kotornak, az anya egy pillanatra nem hagyja abba a keresést, és az állatvédőt sem hagyja egy másodpercig sem pihenni. 2:00 A gödör mélyül, már egymást zavarják, az ember megpróbálja az anyát kirakni a gödörből, de az nem hagyja magát. 2:20 A kutya egyre izgatottabb, az ember megpróbálja egy kicsit félretolni.

2:30 Valami hasadék bukkan elő, a kutya egyre feszültebb, ismét egy nagy kő kerül ki a gödörből, amikor… 3:00 Végre hallani a lent lévő kiskutyák kétségbeesett vonyítását, az anyakutya nem tudja türtőztetni magát: az ember hátára ugorva, reszketve figyel. 3:20 Előkerül az első kiskutya. 3:40 És a második is. 3:50 A kutyamama még ott, a romokon, azonnal szoptatni kezdi kicsinyeit.

4:00 Az ember felveszi a két kicsit, s az anya szoros kísérete mellett elviszi őket egy kibélelt kuckóba. 4:30 A szoptatás folytatódik, s az anya is, aki akkor már ki tudja, mióta őrködött étlen-szomjan a betemetett kölykei fölött, végre enni kap.

Ez a film a hihetetlen és megállíthatatlan anyai szeretetről szól. Arról, hogy lám, egy kutyaanya is képes akár az életét is feláldozni kicsinyeiért, s képes a megmentésükért mindent megtenni.

Tudom, hogy még manapság is gyakran esnek áldozatul újszülött kiskutyák ásónak, kapának, vagy csak egyszerűen élve elássák a nem kívánt szaporulatot. És az emberek, akik ezt elkövetik, talán úgy gondolják, hogy a kutyaanyának mindegy. Nekik küldöm ezt a filmet.

Ezek is érdekelhetnek