Kinek mondjam el? – Egyszerre kettőt szeretni

Régi vagy új legyen a szerelem? Nehéz döntés ez, nem is kérdés...

Család-otthonUjlaki Ágnes2020. 08. 15. szombat2020. 08. 15.
Kinek mondjam el? – Egyszerre kettőt szeretni

Kedves Ágnes!

Különös kérdéssel fordulok önhöz: lehet-e egyszerre kettőt szeretni? Ha megígéri, hogy nem mosolyog meg, amiért egy 43 éves felnőtt, elvált nő ilyen gyerekeset kérdez, elmondom a történetemet.

Nagyon fiatalon mentem férjhez, és olyan fiatalon is szültem, hogy már egy 23 éves lány édesanyja vagyok. Ő két éve kirepült a házból, de továbbra is jó a kapcsolatunk. Még kicsi volt, amikor az apjával elváltunk. Nem voltam 30 éves, amikor szerelmi kapcsolatba kerültem a nálam 22 évvel idősebb főnökömmel. Összeházasodtunk, apjaként nevelte a lányomat, jómódban, kényelemben éltünk. De aztán a korkülönbség, a teljesen más családi háttér és a nagyon eltérő természetünk miatt elváltunk. Nagyon jó barátok maradtunk, amikor beteg lettem, mellettem állt, törődött velem.

Három éve, teljesen váratlanul, rákos beteg lettem. Szerencsére idejében felfedezték, megműtöttek, és gyógyultnak nyilvánítottak. A betegség, a kemoterápia, a fogyás mind nagyon rossz emlék, de most már magam mögött tudom ezeket is. Visszahíztam a régi formámra, kinőtt a hajam, jókedvem van, örülök az életnek! Amiken átmentem, azokhoz képest ez a mostani problémám kicsinek tűnhet, de most mégis ez foglalkoztat.

Három hónapja megismerkedtem egy mindenben hozzám illő, kedves és okos férfival, akivel egymásba szerettünk. Miklós tud a betegségemről, de csak a gyógyult, és a – szerinte – szép nőt látja bennem. Közben felbukkant kamaszkorom nagy szerelme, Balázs is, akibe a gimi összes lánya szerelmes volt. 16 évesen jártunk is egy kicsit, aztán dobott egy másik lány miatt. Akkor úgy éreztem, belehalok…

No, most ez a Balázs megkeresett a közösségi ol­dalon, és azóta randevúzgatunk. Ugyanolyan jól néz ki, de úgy látom, ugyanolyan csélcsap is, mint 25 éve. Ezerrel udvarol, és bennem feltámadtak a régi érzések… Jó lenne ténylegesen is összejönni álmaim előkerült hercegével… De ugyanakkor itt van a rendes, kedves Miklós, akivel minden tekintetben jól megvagyunk. És, becsszóra, mindkettőjüket egyformán szeretem! Persze a környezetemben mindenki Miklósra szavaz!

Üdvözlettel: Júlia

 

Kedves Júlia!

Gondolom, nem lepi meg, hogy én is Miklósra szavazok. De mivel ön még csak 43 éves, egyáltalán nem szükséges a biztonságot választania a szerelem helyett.

Mert bár hangsúlyozza, hogy mindkét urat egyformán szereti, én arra gyanakszom, hogy a szerelem mérlege mégiscsak a régi iskolasztár, nagy ideál Balázs felé billen. De megkockáztatom: válassza a harmadikat! Aki ugyan még a láthatáron sincs, de ha majd megismeri, minden kétely elmúlik, és tudni fogja: ő az!

Üdvözlettel: Ujlaki Ágnes

Ezek is érdekelhetnek