Magunk miatt és a közösségért is – fontos az oltás!

Dr. Varga Boglárka, a Péterfy Sándor Utcai Kórház és a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának főorvosa is megkapta a Covid-oltást.

Család-otthonL. Fábián Anikó2021. 01. 30. szombat2021. 01. 30.

Kép: Varga Boglárka orvos nyilatkozott lapunknak a Covid oltás után Pfizer vakcína 2021 01 16 Fotó: Kállai Márton

Magunk miatt és a közösségért is – fontos az oltás!
Varga Boglárka orvos nyilatkozott lapunknak a Covid oltás után Pfizer vakcína 2021 01 16 Fotó: Kállai Márton

– Január 8-án engem is beoltottak – mondta a főorvosnő, aki szerint minden józanul gondolkodó embernek, nem utolsósorban valamennyi egészségügyi dolgozónak éreznie kell a társadalmi felelősség súlyát.

– Nekünk, az egészségügyben dolgozóknak erkölcsi kötelességünk a védőoltás elfogadása. Nemcsak magunk miatt, hanem a közösségért is, hogy véget érjen a koronavírus ellen csaknem esztendeje tartó küzdelmünk. Nem kell virológusnak, in­fektológusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk: a súlyos járványnak és a vele járó, testet-lelket próbára tévő korlátozásnak csakis a vakcinával tudunk véget vetni.

Említést tett az oltás menetéről is:

– Munkahelyemen, a Péterfy Sándor Utcai Kórházban kaptam meg a vakcinát. A szúrás maga nem fájdalmas, annak ellenére, hogy mélyen, az izomba kell adni, nem a bőr alá. Utána egy-két napig éreztem mozgás közben izomlázszerű, enyhe fájdalmat.

Hozzátette, hogy más tünete nem volt, az intézményben beoltottak között nem lépett fel allergia, csupán néhányan számoltak be hőemelkedésről. A szúrást követően megkapták a 2. oltási időpontot. Dr. Varga Boglárka hangsúlyozta, hogy ő is csatlakozik infektológus kollégái üzenetéhez: az oltás veszélytelen és nagyon fontos!

– Jómagam mozgásszervi szakember vagyok, de a mi szakmánk is erősen megérezte a pandémiát. Ortopédiai műtéteket kényszerültünk elhalasztani, késedelmet szenved a rehabilitáció. Osztályunkon is felütötte a fejét a vírus, pedig minden higiénés szabályt szigorúan betartatok.

A főorvos figyelmeztet:

– Nagyon sok, minden tudományos alapot mellőző, oltástagadó cikk, vélemény kering a világhálón, melyek tudományos szempontból egyáltalán nem állják meg a helyüket. Mindenkit kérek, ne dőljön be az álhírterjesztésnek, mert az késlelteti a járvány felszámolását, a normális élethez való visszatérésünket! Világszerte több tízezer kutató munkájának gyümölcse a vakcina, honfitársunknak, dr. Karikó Katalinnak kiemelkedő tisztelet és hála jár. És köszönet az egészségügyben, az első vonalban dolgozó összes munkatársamnak, akik éjt nappallá téve tevékenykednek mind­annyiunkért.

Befejezésül dr. Varga Boglárka megerősítette, amit már több szakember hangsúlyozott:

– Most minden indulatot félretéve, rendkívül fontos az oltás lehetőségét nyitottan fogadni. Már látjuk az alagút végét!

Ezek is érdekelhetnek