Felújítás okosan: hogyan rendezzünk be egy kis fürdőszobát?

Hirdetés – Bármilyen lakásfelújítási projektbe is kezdünk, elmondható, hogy ez egy rendkívül költséges folyamat. Nem is beszélve arról, hogy mennyi fejtöréssel jár az egyes helyiségek átalakítása, a bútorok és a kiegészítők kiválasztása. Ebben a cikkben most olyan tippeket osztunk meg, amelyek segíthetnek megfelelően kialakítani egy kisebb méretű fürdőt. Maradjunk költségvetésen belül!

Család-otthonPR2021. 11. 15. hétfő2021. 11. 15.
Felújítás okosan: hogyan rendezzünk be egy kis fürdőszobát?

Bármennyire is belevetjük magunkat a munkába és lelkesülünk fel a berendezéssel kapcsolatban, próbáljunk meg mindenképpen a költségvetésen belül maradni. Sokkal könnyebb dolgunk lesz akkor, ha nem kell amiatt aggódni, hogy valamire nem jut majd a végén pénz. Nem mindegy persze az sem, hogy milyen minőségű anyagokat választunk, hiszen ennek kapcsán nem árt törekedni a tartósságra. Készítsünk tervezetet, hogy mennyiből kell gazdálkodni a csempék, a szaniterek és a csaptelepek kapcsán.

A zuhanykabin-szaniter.hu webáruházában azonban számos minőségi, ár-érték arányban kiváló kiegészítő közül válogathatunk. Legyen szó cseh, esetleg magyar gyártmányokról, itt szinte minden fürdőszobai kelléket kényelmesen beszerezhető.

Vegyük figyelembe a rendelkezésre álló helyet!

A szakemberek sokszor tapasztalják, hogy az egyes helyiségek esetében a tulajdonos nem méri fel, hogy mekkora hellyel is rendelkezik. Nem mindegy, hogy befér-e a kiválasztott kád, esetleg érdemesebb inkább zuhanykabinban gondolkodni. Mérjük le, hogy hol vannak a vízvezetékek, hova érdemes beszerelni a mosógépet, illetve hol van áramforrás a szerkezet számára. Emellett vegyünk figyelembe a rejtett hibákat, hiszen akadhatnak olyan esetek, ami miatt az eltervezett berendezésen alakítani kell.

Válasszuk meg jól a világítást!

Sajnos a legtöbb esetben, amikor kis méretű fürdőszobáról van szó, a helyiségben nem mindig van megfelelő méretű ablak. A helyiség szempontjából rendkívül fontos, hogy az világos legyen, hiszen ez hozzásegít majd ahhoz, hogy tágasabbnak érezhessük. Az állmennyezetbe süllyesztett, esetleg a falra szerelhető LED-es típusok gondoskodni tudnak arról, hogy mindent tökéletesen láthassunk. Ezt kiegészíthetjük egy tükör fölé, esetleg köré szerelhető változattal, ami tovább tágítja majd a fürdőszobát. A rejtett fények megoldást nyújthatnak például a kád alsó vonala esetén, hogy mindent jól láthassunk, emellett dizájnosak és modernek is egyben. Ezek mellett ráadásul nincs szükség arra, hogy minden alkalommal nagyvillanyt kapcsoljunk, elegendő az a fény, amelyekkel ezek szolgálnak.

A WC elhelyezése

Általában két okból teszünk WC-t a helyiségbe, az egyik akkor van, ha sok a szabad tér, a másik pedig, ha nincsen különálló terület ennek elhelyezésére. A kisebb méretű területek esetén az utóbbi a fő ok, így fontos, hogy olyan falra kerüljön, ahol kevésbé van útban. Érdemes olyat választani, ami formavilágban passzol az enteriőrbe, de igyekezzünk olyan helyre tervezni, ahol nem kap túl központi fényt. A WC nem a fürdő legfőbb eleme, ámde nélkülzhetetlen a mindennapok során. Fontos, hogy minden oldalról hozzá lehessen férni, hiszen csak így tarthatjuk tisztán és használhatjuk kényelmesen.

Összegezve

A kisebb méretű fürdőszobák esetén van pár apróság, amire érdemes odafigyelni, hogy az tágasabbnak hasson. Persze a legfontosabb a költségvetés, hiszen kellő mennyiségű pénz nélkül esélytelen, hogy stílusos otthont hozhassunk létre. A zuhanykabin-szaniter.hu azonban segítséget nyújthat a minőségi és tartós szaniterek, WC-k és bútorok kiválasztása kapcsán.

Meta leírás: Kis fürdőszobával és költségvetéssel rendelkezel a felújítás során? A zuhanykabin-szaniter.hu lehetőséget ad arra, hogy dizájnos helyiséget alakíthass ki.

Ezek is érdekelhetnek