Háborúznak és gépeznek

Meglepő eredményre jutott a Táborfigyelő weboldal. Elemzésük szerint a gyerekek többsége idén programozó-, illetve katonai táborban nyaral majd. A felmérések szerint a szünidőben kétszázezer gyerek csomagol, és költözik táborba – legalább egy hétre.

Család-otthon-ftb-2018. 04. 29. vasárnap2018. 04. 29.

Kép: kacár tanya börzsöny szokolya archaikus paraszti élet bemutató terjesztés oktatás nevelés nyaralás tábor falusi vendéglátás ismeretterjesztés 2011 06 11 Fotó: Kállai Márton

Háborúznak és gépeznek
kacár tanya börzsöny szokolya archaikus paraszti élet bemutató terjesztés oktatás nevelés nyaralás tábor falusi vendéglátás ismeretterjesztés 2011 06 11 Fotó: Kállai Márton

Már a kisiskolásoknak is indul programozótábor, ami azt mutatja, hogy az informatika alighanem a jövő alapja. Tóth Béla, a Táborfigyelő weboldal vezetője szerint azonban ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a gyerekek naphosszat a számítógép előtt ülnek, hanem ezek a táborok éppen arra tanítják meg őket, hogyan találják meg a helyes egyensúlyt a gép előtt, illetve a szabadban, egyéb kulturális tevékenységgel eltöltött idő tekintetében. 

öltött idő tekintetében. A katonai táborok népszerűségének pedig az is az oka, hogy egyre több városban már nem csupán a hagyományos fitnesztermekben lehet testet-lelket edzeni, hanem egyre népszerűbbek a military, a spartan edzésformák. Ezek amellett, hogy átmozgatnak és fejlesztenek minden izmot, a versenyszellemre is megtanítanak. 

Jó hír, hogy idén is számos táborlehetőség közül választhatnak szülők és gyerekek, és közöttük akad kreatív képességeket fejlesztő kurzusok, de egyre népszerűbbek a tánctáborok is. Még mindig a napközis táborok a legolcsóbbak, míg akadnak olyanok is, amelyek ezek tízszeresét, kétszázezer forintnál is többet elkérhetnek – legyen az elit vitorlástábor vagy idegen nyelvű iskolatábor.

Ezek is érdekelhetnek