Egyik olvasónk egy régi bérház második emeletén lakik, és azt kérte, hogy megunt berendezése helyett elegánsan rendezzük a nappaliját. A szoba mérete 6×6 méter, szép nagy ablakokkal. Korábbi bútorai régi NDK-garnitúra darabjai voltak, meglehetősen rossz állapotban, tehát mindenképpen változtatásra volt szükség.

Hangulatos nappali

A család szeretett volna egy modern plazmatévét is venni, de a készüléket nem tudták összeegyeztetni az újonnan vásárolt, elegáns, viszont hagyományos bútorzattal. Azt javasoltuk, hogy az egyik könyves szekrénybe állítsuk be a készüléket a könyvekkel harmóniába hozva.
A háziak egyébként sokszor fogadnak vendégeket, akik kényelmesen el tudnak helyezkedni a süppedős, mély kanapékon és foteleken. A barokk tálalóasztalka bizományiból származó, diófából készült, és hasonló alapanyaga van az olvasóasztalkának is. A könyves szekrényt is barna diófából készítették.
A világításhoz álmennyezetet építettünk, hatalmas, modern központi lámpával, oldalt süllyesztett spotlámpákkal. A falat arany csíkos tapéta borítja, sok arany és fekete párnával. A dús ripsz függöny lila, s e szín visszaköszön a lámpatesteken, az apró tárgyakon és a huzatokon is. A sötét hajópadló egyszerűségét kiemeli az egyszínű dohánysárga szőnyeg. A lakás megvilágítása, a nagy ablakok lehetővé teszik, hogy elegáns, zöld növényekkel emeljük a szoba hangulatát.

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.