Környezetkímélő robotfűnyírók mentesítenek a munka alól

Hirdetés – Az egészséges és gondozott pázsit szemet gyönyörködtető látvány, igazán komfortos érzést nyújt a kertben tartózkodóknak. A rendszeres fűnyírás azonban sok erőfeszítésbe kerül, ráadásul nem mindig sikerül olyanra az eredmény, amilyet elképzeltünk. Egy robotfűnyíró vásárlása környezetbarát és emberkímélő megoldás, hiszen végre nem kell órákat tologatni a hangos és nehéz gépet a kertben.

Család-otthon2020. 09. 08. kedd2020. 09. 08.
Környezetkímélő robotfűnyírók mentesítenek a munka alól

 

(Forrás: Husqvarna)

Sok fajta robotfűnyíró között válogathatunk a különböző gyártók kínálatában, vannak hobbi és ipari célra kifejlesztett gépek is. A szerkezetek kialakítása általában ugyanazon az elven működik: lapos, stabil váz, nagy kerekek a könnyű mozgás érdekében, halk, akkumulátoros motor, bizonyos modelleken gumi lökhárítók a biztonság miatt.

A vásárlást követően telepíteni kell a fűnyírót a kertbe, ami többnyire a töltőállomás kihelyezésével illetve a vezető- és határolóvezetékek elhelyezésével kezdődik. Ez azért fontos, hogy a gép teljesen önállóan tudjon dolgozni, és egyedül visszataláljon a töltőállomáshoz, amikor alacsonnyá válik az akkumulátor töltöttsége. A kijelölt területen már nem lesz gond a mozgással, mert ha új segédünk nagyobb akadályt érzékel, lelassulva irányt változtat, a kisebb gyümölcsök, kavicsok pedig nem okoznak gondot ezeknek az eszközökek. Bizonyos modellek szakadó esőben és akár 70%-os (35°-os) leejtőkön is tökéletes munkát végeznek, sőt a szűk, 50-60 cm-es átjárókat sem hagyják ki a vágásból.

(Forrás: Husqvarna)

Mivel nagyon fontosnak tartjuk a környezetünk védelmét, a robotfűnyírók mellett szól az is, hogy akkumulátoros meghajtásuk lévén nincsen CO2-kibocsátásuk, ellentétben a hagyományos társaikkal. Áramfogyasztásuk a kert méretétől és a robotfűnyíró típusától függően havonta 5-23 kWh között változik. Emellett nem csak gyönyörű, de egészséges is lesz a pázsit, mivel a rendszeres vágás miatt az apró fűnyesedék nem egy újabb derékfájdító gond lesz, hanem természetes trágyázást biztosít a fűszálak gyökereinek. Bónusz pont jár a kis robotoknak azért, mert a fűnyírás idejét mostantól sokkal fontosabb dolgokkal üthetjük el!

(Forrás: Husqvarna)

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha felügyelet nélkül dolgozó gépekről beszélünk, hogyan védekezhetünk az eltulajdonítás ellen. A fejlettebb, felsőkategóriás fűnyírók remek biztonsági rendszerekkel rendelkeznek, riasztó, PIN-kódos biztonsági rendszer és GPS is található bennük, ráadásul a hozzájuk tartozó applikációval akár folyamatosan szemmel is tudjuk tartani őket munka közben. Az app segítségével beállíthatjuk a munkaórákat, ki- és bekapcsolhatjuk a gépet, állíthatjuk a fű kívánt hosszát, és még számos beállításba belenyúlhatunk. Ha olyan robotfűnyírót szerzünk be, amely az Amazon Alexa-val és a Google Home-mal is kompatibilis, akkor még a hangalapú utasításokat is meg fogja érteni.

(Forrás: Husqvarna)

Ha igazán megbízható helyről szeretnénk minőségi eszközt vásárolni, akkor a Husqvarna Automower robotfűnyírók között érdemes nézelődni! Bőven van még, amit érdemes tudni ezekről az okos kis gépekről, a pontos beüzemelési lépésektől kezdve az egyes modellek jellemzői mellett mindent megtalálhatunk a Husqvarna oldalán!

Ezek is érdekelhetnek