Zsidek László gasztronómiai rovata

Korszerű ételek olvasóink konyhájából: cukkini Judit módra.

Családi kör2004. 09. 03. péntek2004. 09. 03.
Zsidek László gasztronómiai rovata


Első cikkemben bátorítottam önöket, hogy küldjék el kedvenc receptjeiket, édesanyáik, nagyanyáik titkos, mindentudó finomságait - továbbra is erre biztatom önöket. Fontosnak tartom, hogy személyes tapasztalataikon keresztül, közösen jussunk közelebb a korszerű főzéshez, korszerű táplálkozáshoz. Szívesen vállalkozom rá, hogy a beküldött recepteket áttekintem, s ha szükséges, néhány apró javaslattal kiegészítem. A recepteken alapjaiban azonban semmit nem módosítok, hiszen akkor nem az önök receptjeiről beszélnénk.Barta Áronné Judit Balatonkereszttúrról küldött egy remek írást, családja egyik kedvencét, igazi zsenge rakottat a tökszezonban. Az étel olyannyira korszerű és egészséges, hogy szinte semmit nem szükséges változtatni rajta, mi több, terveim szerint a Food Express ételeinek sorába is bekerül, hiszen a rakottak egyébként is nagyon népszerűek. Mindössze annyi a javaslatom, hogy ha olívaolajjal, teljes kiőrlésű liszttel, barna rizzsel és sovány húsfélével készül az étel, akkor tökéletesen korszerű és egészséges. Gratulálok a remek recepthez!

Cukkini Judit módra
Elkészítési idő: 60 perc, sütéssel együtt.Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes cukkini, 3 paprika, 3 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 20-25 dkg húsféle (kolbász, párizsi, maradék sült hús vagy pörkölt), 1 marék rizs, 1 húsleveskocka, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors, pirospaprika, 1 evőkanál olaj.A cukkinit félcentis csíkokra vágjuk (nem szükséges meghámozni). Sózzuk, borsozzuk, így hagyjuk állni. Eközben a paprikát, paradicsomot felkarikázzuk, a hagymát felkockázzuk, a húsfélét felaprítjuk. A cukkiniről leitatjuk a levét, pirospaprikás lisztbe forgatjuk. A kiolajozott jénai edénybe rétegeket helyezünk: cukkini, paprika, paradicsom, rizs, húsféle, a tetejére ismét cukkini. Két dl vízben feloldjuk a leveskockát és a szétzúzott fokhagymát, felforraljuk, és még forrón ráöntjük a halomra. Tetejére 2 dl tejföl kerül, és körülbelül 35-40 percig sütőben sül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek