Egyszerű ételek decemberre

Decemberben a háziasszonyt kímélő, gyors, könnyen elkészíthető fogásokat ajánlunk. Nyisson új fejezetet a most megjelent Receptek adventtől húsvétig című könyv hátsó oldalain "Egyszerű ételek" címmel! Vágja ki a recepteket, és ragassza be a könyvbe!

Családi kör2004. 12. 03. péntek2004. 12. 03.
Egyszerű ételek decemberre


Pulykaraguleves
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell, 30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál tárkony, 2 evőkanál liszt, 1 db citrom, 1 evőkanál mustár, cukor, só, bors.
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, és a kis kockákra aprított hússal meg a csíkokra vágott zöldséggel megpirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal és puhára főzzük. Végül megszórjuk a liszttel, összeforraljuk, az elfőtt vízmennyiséget pótoljuk és a mustár, a citromlé és a cukor hozzáadásával készre ízesítjük.

Túróval töltött zsemle
Hozzávalók:
4 db szikkadt zsemle, 1 liter tej, 2 zacskó vaníliás cukor, 3 tojás, 25 dkg tehéntúró, 5 dkg cukor, 5-5 dkg mazsola és vaj.
A zsemléket hosszában félbevágjuk és a belsejüket kiszedjük. A fél zsemléket a vaníliás cukorral ízesített tejben megmártjuk (nem áztatjuk el!) és egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk. A túrót, a cukrot, a tojások sárgáját és a mazsolát összekeverjük, végül hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket. (A keverékhez adhatunk a zsemlék belsejéből is egy keveset.) Ezzel megtöltjük a zsemléket és mindegyik tetejére vajdarabkát teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
{p}
Receptek adventtől húsvétig

A korábban sikeres Szabad Föld Kiskönyvtár hagyományait követve egy modernebb, szebb könyvsorozat indult Szabad Föld Könyvtár néven, melynek megjelent az első kötete,

Receptek adventtől húsvétig

címmel.

A téli ünnepekre készülődve a szerzők nagymamáink kézzel írott szakácskönyveiből választották ki az adventi, karácsonyi, szilveszteri, farsangi és húsvéti recepteket.
A kipróbált, nemzedékeken át csiszolt leírásokat "versenyszerűen" főző kollégáink specialitásai egészítik ki.

A kötet ára: 485 forint.

Rendelje meg most, hogy az ünnepekig még legyen ideje kipróbálni!

A könyv megrendelhető:
telefonon a 06-80/204-510-es ingyenes zöldszámon;
e-mailben a [email protected] címen;
sms-ben a 06-30/234-1900-as telefonszámon.

Főzzön velünk, Önt is várjuk olvasóink táborába!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek