Lézer mellékhatás nélkül

A technikai fejlődés eredményeként a gyógyítás minden területén egyre tökéletesebb és fájdalommentes eljárásokat alkalmaznak. Az orvosi ellátásban a lézerterápia széles körben alkalmazott módszer.

Családi körLovass Ildikó2005. 02. 11. péntek2005. 02. 11.
Lézer mellékhatás nélkül

A lézerterápia előnye, hogy sejtkárosodást nem okoz, segíti a beteg sejtek eredeti funkciójának visszaállítását. Javítja a vérkeringést, az oxigénellátást, az ellenanyag-termelést, csökkenti a gyulladást, az ödémát. A lézerterápia megindítja az igen nehezen gyógyuló sebek gyógyulását, csillapítja a fájdalmat. A megnövekedett ellenanyag-termelés javítja a szervezet általános védekezőképességét. Az ödémacsökkentés révén csillapítja az ín- és izomfeszültségeket.
Az akut betegségek (arcüreggyulladás, lumbágó) kezelésére néhány alkalom elegendő. A balesetet követően kialakult duzzanatok, fájdalmak már az első kezelés után jelentősen csökkennek. A hosszú ideje fennálló, deformálással, erős fájdalommal járó krónikus betegségek esetén hosszabb ideig tart a gyógyulás. A kezelés több héten keresztül zajlik. A lézeres gyógyítás fájdalom- és érintésmentesen végezhető. Nem okozhat sérülést, fertőző betegség nem vihető át általa másik betegre. Nem okoz allergiát, nincs mellékhatása, a terápia többször ismételhető. Jól társítható fizikoterápiával és gyógyszerekkel.
Az alábbiakban azokat a gyógyászati területeket és betegségeiket soroljuk fel, ahol sikerrel alkalmazható a lézerterápia. Javasoljuk olvasóinknak, győzzék le az újdonságokkal szembeni esetleges fenntartásukat, és bátran érdeklődjenek kezelőorvosuknál a modern eljárás lehetőségéről!
- A bőrgyógyászat területén a következő kórképek esetén alkalmazzák: ekcéma, akné, pattanás, hajhullás, ráncok, herpeszek, gennyes gyulladások, fekélyek, hegek, égések, körömágygyulladás, bőr rugalmasságának visszaállítása.
- Reumatológiai betegségek esetén porcszövet regenerálására, gerinc, váll, nyak, könyök, térd, boka ízületi gyulladása, meszesedése, teniszkönyök, csontritkulások okozta fájdalmak kezelésére szolgál.
- Ortopédia: csontkinövések, gyulladt lúdtalp, saroksarkantyú, lábdeformitások, protézisbeültetés utáni izomerősítés, hegkezelés, ínhüvelygyulladás gyógyítása.
- A baleseti sebészet területén régebbi és friss sérülések, zúzódások, izom- és ínhúzódások, ficamok, ízületi rándulások, izomszakadás utáni állapotok, műtéti hegek, bőrsérülések, törések kezelésére alkalmazzák.
- A fül-orr-gégészet területén lézerrel gyógyíthatók az allergiák, arc- és homloküreg-gyulladások, mandula- és torokgyulladások, a fül gyulladásai, ekcémák, állkapocs-ízületi merevség.
- A fogászat sikerrel alkalmazza afták, foghúzás utáni sebek, ínygyulladás, -sorvadás, gyökércsúcsgyulladás, fognyakérzékenység, fogmedergyulladás, állkapocs-ízületi sérülés és ficam, szájzár kezelésére.

Ezek is érdekelhetnek