Állattárlat

Márai Sándor szerint az ünnepvárás azzal kezdődik, hogy ünneplőbe öltöztetjük a lelkünket. Mi most megtoldjuk a bölcsességet: meghittebb (jelen esetben) a húsvét, ha az ünnepkör egy-egy kedves, jól ismert szimbóluma köszön vissza otthonunkban. Hát még ha a lakásdekorációnkat mi magunk készítjük el! Nemes Éva iparművész húsvéti cserépállatait talpraesett szülők és ügyes kezű csemeték együtt, egy vidám családi délután keretében könnyen "életre kelthetik".

Családi kör2005. 03. 25. péntek2005. 03. 25.
Állattárlat

Nyuszi
Tapsifülesünk teste nyolc centiméter átmérőjű cserepet kíván, amit szépen körbetekerünk szőrös zöld kötőfonallal. A fej készülhet hungarocellből vagy kifújt csirketojásból, amit terrakottaszínűre festünk és a cseréphez ragasztunk. Mázoljunk rá szemet, orrot, mosolygó szájat, és bátran kaphat egy kis arcpírt is. A hatalmas nyuszifüleket vágjuk ki filcből, majd ragasszuk fel (vagányabbá teszi például egy szalmakalap is). Keze-lába egy-egy szál raffiára fűzött fagolyóban végződik.



















Bárány
Bégetőnk testéhez tíz centiméter, kezéhez-lábához három centiméter átmérőjű cserepeket használjunk. A bárány gyapja: szépen feltekert fehér kötőfonál (ragasztózzuk be a cserepeket, hogy ne csússzon le róluk). A kifújt kacsatojás vagy hungarocell alapú fejet előbb fessük fehérre, aztán pingáljuk rá az arcot. Filcfül és egy kis torzonborz fonálhaj teszi bájossá.



















Kacsa
Szárnyasunk testéhez vegyünk egy öt centiméter átmérőjű cserepet, a feje pedig lehet pingponglabda, vagy kifaraghatjuk hungarocellből. A sárgára festett "alkatrészeket" ragasszuk össze. A szárnyakat és a csőrt vágjuk ki filcből, majd ragasztóval illesszük a helyükre. A fejtetőn fúrjunk pici lyukat, hogy beledughassuk a sárga tollpihéket. Két pöttynyi szem festése után már csak az ünnepélyességet kölcsönző csokornyakkendő felkötése vár ránk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek