Tojáspártoló

Nincsenek tiltott élelmiszerek, csak túlzott mennyiségek.

Családi kör2005. 03. 18. péntek2005. 03. 18.
Tojáspártoló

A divatnak, az éppen aktuális fogyókúra-őrület vagy egyes táplálkozástudományi elemzések hatására egy-egy élelmiszer- vagy adalékanyag-fajta időnként a közérdeklődés fókuszába kerül, és az emberek többsége ettől függően kap rá túlzottan erre vagy arra az ételféleségre vagy utasítja el végletesen azt. Pedig a szakemberek hangsúlyozzák, hogy a táplálkozásban is az arany középút a helyes irány. Az emberi szervezetnek kiegyensúlyozott, változatos táplálékra van szüksége.
Nem szabad mumusnak kikiáltani a sokáig veszélyesnek, ártalmasnak tartott tojást sem. Étrendünkbe mértékkel alkalmazva iktassuk be, hiszen a hús és a tej mellett a legfontosabb állatifehérje-forrás, a zsírösszetétele optimális. Tápértéke a sokféle vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt tökéletes (különösen A-vitaminban gazdag). Minden napszakban fogyasztható, noha legkevésbé esti fogásnak ajánlott. Serkenti az emlékezőtehetséget és az agyműködést.

Ezek is érdekelhetnek