Szénanátha

Az alábbiakban a Gyógyító füvek, virágok, olajok című könyvünkből ajánlunk néhány természetes módszert a szénanátha enyhítésére.

Családi kör2005. 06. 24. péntek2005. 06. 24.
Szénanátha

A betegség tünetei nagyban hasonlítanak a megfázáséihoz: orrfolyás, tüsszögés, nehéz légzés és könnyezéssel párosuló szemviszketés. A szezonális szénanáthát bizonyos évszakokban megjelenő virágpor vagy fű okozza. Ha valaki többféle pollenre érzékeny, bizony a tünetek több hónapig is elhúzódhatnak. Az állandó szénanátha kiváltó oka lehet állati szőr és toll, poratkák ürüléke vagy bizonyos élelmiszerek. Mindenképpen egyeztessünk orvosunkkal a gyógynövények használatáról!
- Az immunrendszer erősítése céljából igyunk meg naponta egy csésze ginszengből vagy kasvirágból készült teát.
- Forraljunk fel fél liter vizet, adjunk hozzá egy evőkanál szárított kamillát vagy cickafarkot, és inhaláljunk a gyógyhatású gőzzel.
- Már a szénanáthát megelőző időszakban igyunk naponta két-három csészényi, bodzavirágból, citromfűből, kasvirágból vagy kamillából készült teát.
- Orrfolyás esetén fogyasszunk csalánból, bodzavirágból, gyömbérből vagy szegfűszegből készült teát naponta két-három csészével - mérsékli a túlzott váladékképződést.
- Orrdugulás esetén naponta együnk egy-két gerezd fokhagymát, vagy vegyük be kapszula formájában.

Ezek is érdekelhetnek