A Vidék Íze

Kifőztünk valamit. Önöknek, magunknak. Egy receptújságot. A Vidék Ízét. Miért? Mert az éhes ember keserűbbnek látja a világot, mint a jóllakott. És a jó háziasszony azt is tudja, hogy a konyhában keringő illatok, a fűszerek csiklandozó aromája meg a gőzölgő ételek melege többre képes az éhség csillapításánál. Engedelmükkel bemutatkozunk.

Családi körSzijjártó Gabriella2005. 09. 16. péntek2005. 09. 16.
A Vidék Íze

Belegondoltak már, vajon miért Keleten születtek a szerelmi tankönyvek, és miért ugyanott emelkedett művészetté a konyha? Talán mert egyikkel sem kapkodnak. Tudják, hogy igazi gyönyörűség csak abból fakad, amihez áhítattal és tisztelettel közeledünk. Márpedig a rohanás kizárja ezt.
Vidéken biztosan értik, miről beszélek. A vidéki élet különleges, egyedi zamatát, a több évszázados hagyományra és tapasztalatra épülő étkezési kultúrát fedezzük fel újra a Szabad Föld induló gasztronómiai havilapjában. Leporoljuk nagymamáink gyöngybetűs, megsárgult irkalapjait, ahova saját kezűleg szorgosan rótták a legféltettebb receptjeiket, s amelyeket a család nőtagjainak hozzátoldott megjegyzései tesznek még élvezetesebbé. Teret adunk a "csináld magad!" örömének, a gyakorlatias, házias fortélyoknak. Receptjeink tükrözik az évszakok változását, ezzel együtt ételeink alapanyagai egyfajta természetes körforgásban követik majd egymást azzal a nem titkolt szándékkal, hogy abból gazdálkodjunk, ami épp friss körülöttünk, amit - ha kimegyünk a piacra - a kínálatból könnyedén megvásárolhatunk.
Hamisítatlan vidéki ízekkel és hangulattal invitáljuk terített asztalunkhoz önöket! Kóstolják meg a Vidék Ízét!

Fotónkon: Petrovics György
A Vidék Íze magazinban a szezon legízletesebb ételeit a Frissiben, legínycsiklandozóbb süteményeit az Édes ízek című rovatban tálalja önöknek mesterszakácsunk. Petrovics György egy budapesti ötcsillagos szállodában tanulta ki a szakma fortélyait, majd külföldön szerzett további gyakorlatot.
Az utóbbi években újságokban és naptárakban csábítottak bennünket sorozatos "gasztrovétkekre" ételkölteményei. Ízmesterünk mostanság a filmiparral kacérkodik, hazánkban forgatott külföldi produkciókban köszönnek majd vissza méltán híres étkei.
Íme, néhány kedvcsináló ajánlatunk A Vidék Íze októberi számából: tárkonyos gyöngytyúkleves, diós csirkemell mámoros tésztával, nyúlgerinc erdei gyümölcsökkel és borított körtetorta.

Ezek is érdekelhetnek