3. Diéta Szabad Föld módra

Mindenkinek megéri velünk tartani a zsírpárnák elleni harcban! Kilencven nap múlva ugyanis két fényképet várunk olvasóinktól, egy duci augusztus elejit és egy sokkal karcsúbb október végit - akiknél szemmel is jól látható az üdvözítő változás, értékes jutalomra számíthatnak. S most bemutatkoznak szerkesztőségünk vállalkozó kedvű kollégái is, akik úgy döntöttek: nem cipelik tovább fölös kilóikat.

Családi körCsászár Jenő2005. 11. 11. péntek2005. 11. 11.
3. Diéta Szabad Föld módra

- Jobb megelőzni a bajt, azaz még ifjan kell lefaragni a "feleslegből" - mondja hirdetési igazgatónk, Menyhárt Mária. Miután nem bírta az úgynevezett kilencvennapos diétát, mert hiányoztak neki a változatos ízek, úgy döntött, a saját ösztönére hagyatkozva üzen hadat a zsírpárnáknak. Búcsút mondott a vacsorának, reggelire csak gyümölcsöt fogyaszt, ebédre pedig, a fehér húsokból vagy halakból álló menüjéhez köret helyett csak salátát falatozik. Ez állítólag fogyaszt! Mária ugyanis heti egy kilótól szabadul meg, s most 64 kilogrammot nyom. Úgy tervezi, még négy-öt kilót ad le, hogy jobban érezze magát a bőrében. Mindez azonban nem megy mozgás nélkül: 27 éves kolléganőnk hetente háromszor szobabiciklire pattan, gyakran kocog, s esküszik az infraszaunára, ami állítólag még a narancsbőr ellen is használ.
Fotós kollégánk, Bohanek Miklós például hérom kilóval nyom többet a száznál, s mindezt soknak érzi a 180 centiméteres magasságához. Hiába pattan nap mint nap kerékpárra, a pocakjától nem tud szabadulni. Ám most minden megváltozik, ugyanis belevág a vörösboros diétába, amit kifejezetten férfiak számára dolgozott ki egy angol fitneszszakértő. A bor ugyanis hígítja a vért, véd a szívbetegségek ellen, csökkenti az érelmeszesedés veszélyét. A kúra éhezés nélküli súlyvesztést ígér napi 2000 kilokalória elfogyasztása mellett. Miklós, aki eddig lelkiismeret-furdalást érzett amiatt, hogy esténként borozgatott, most három hónapon át minden egyes nap megihat három pohár vöröset. Mi több, ez még kötelező is lesz neki, hiszen erre épül a diétája!
Jelen sorok írója nem is annyira kilói számától - egész pontosan az 58-tól - rettent vissza, inkább attól, hogy azok a bizonyos zsírpárnák máshova rakódnak le, mint ahova kellene. Deréktájon például semmi keresnivalójuk nem lenne, mégsem sikerül őket eltávolítani. Egy bizonyos kor után ráadásul csigalassúsággal olvadnak le a kilók, dacára minden önsanyargatásnak. Bár az orvosok szerint hetente egy-két kiló leadása a mérsékelt fogyás jele, néha örülhetünk, ha legalább havonta sikerül ennyi hájtól megszabadulni. Mindezt hatalmas tortúrák árán - a cukrászda kirakata előtt csak lesütött és kopogó szemmel surranhat el az ember lánya...

Ezek is érdekelhetnek