Főbenjáró mellékhatások

Létezik egy, Magyarországon még kevésbé ismert, de rendkívül sikeres gyógymód, amelyet nagyon jó hatásfokkal lehet alkalmazni testi-lelki problémák kezelésére. A Bach-virágterápia megalkotója Edward Bach angol orvos volt, az 1930-as években fejlesztette ki harmincnyolc növény és virág kivonatából álló módszerét.

Családi körSzabó Zsófi2006. 01. 27. péntek2006. 01. 27.
Főbenjáró mellékhatások

Ezek a gyógyírek sokat segíthetnek például olyan helyzetekben, amikor az egyébként kiegyensúlyozottan élő és gondolkodó embert valami kibillenti megszokott egyensúlyából, hirtelen bizonytalanság, megmagyarázhatatlan szorongás, félelem vagy szomorúság lesz úrrá rajta, és nem érti, mi történt vele. A virágkivonatok olyankor is sokat segíthetnek lelki békességünk helyreállításában, amikor valami hosszan tartó, mélyen rögzült "negatív programozás" tart bennünket fogva.
A tinédzserek például gyakran szégyellik a testüket, felesleges kilóikat, esetleg a pattanásos bőrük okoz feszültséget. A vadalma (crab apple) kivonatának alkalmazásával szépen és lágyan vissza lehet őket vezetni egy olyan egyensúlyi pontba, ahol képesek elfogadni a jelenlegi helyzetet. Fontos, hogy ne szégyenkezzenek a túlsúlyuk miatt, hanem vegyék maguknak a bátorságot és az elszántságot a változtatáshoz. A test és az alak átalakulása sok kismamának is gondot okozhat, akik nem tudják elfogadni, hogy a terhesség során meghíztak, nekik szintén segíthet a vadalma kivonata.
Az elhízás hátterében az esetek legnagyobb részében valamilyen lelki probléma - legtöbbször szeretethiány, visszautasítás, önutálat - áll, s ennek az elutasítására szoktak az emberek védőréteget felhalmozni maguk körül súlyfelesleg formájában. A vadalmakivonat alkalmazásával enyhülnek a test elutasításával járó pszichés tünetek, és megkezdődhet a teljes gyógyulás.
Manapság szerencsére elfogadott gyakorlat, hogy a test vizsgálata mellett a lélek betegségeire is odafigyelünk. Mert gyógyulni csak a kettő harmóniájával lehetséges.

Diéta és Fitnesz
Hogyan hatnak a virágkivonatok? Miként tárják fel a lélek gondjait? Hányféle kivonatot tartalmazhat egy személyre szabott keverék? - minderről többet tudhatnak meg olvasóink a Diéta és Fitnesz magazin már megjelent februári számából.

Ezek is érdekelhetnek