Egy kijevi magyar szerint a történelem szemétdombjára való Orbán Viktor
magyarnemzet.hu
Amikor tavasszal lekerülnek rólunk a vastag téli ruhák, néha elkeserítő a testünk látványa: hurkák, nem kívánt gömbölyűségek mindenütt, a hosszú, kemény tél "mellékhatásai". Ilyenkor azt reméljük, valami csoda történik, és egy hét alatt eltűnnek majd a pluszkilók. Csoda persze nincs - de vannak ügyes, gyors diétás módszerek, amelyek némi kitartással valóban rövid idő alatt lefaragnak a fölöslegből. Ezeket gyűjtötte csokorba a Diéta és Fitnesz február 22-én megjelenő márciusi száma.
Az életmódmagazin szerint a szervezet tavaszi méregtelenítő "nagytakarítása" során egy hét alatt három kilót veszíthetünk, míg az eper- és spárgakúra után két-két és fél kilóval leszünk könnyebbek. A zöldségtálak és salátamixek összeállítását kalóriatáblázat is segíti. Az alábbiakban a krumplidiétát ajánljuk figyelmükbe, amellyel egy hét alatt három kilótól szabadulhatnak meg.
Krumplidiéta
Enyhe, lúgosító, méregtelenítő krumplidiéta után frissebbnek, fittebbnek, mozgékonyabbnak érezheti magát, ha betartja a következő alapszabályokat:
- A kúra alatt a sózást fogja vissza, csak egy csipetnyi tengeri sót használjon; de ha képes rá, hagyja el teljesen.
- Fogyasszon naponta 2,5-3 liter ásványvizet.
- A kúra alatt tilos az olajban sült burgonya, a hús, az édesség és az alkohol fogyasztása.
- A főzés során ne használjon konzerveket, porleveseket, mesterséges ízesítőt, valamint kerülje a habarást és rántást.
- A salátákhoz ecet helyett citromlevet adjon, kevés hidegen sajtolt olajat és természetes fűszereket. Majonéz helyett joghurtot, kefirt, magvakat (lenmag, dió, mandula stb.) használjon.
- Néha a krumplit le lehet cserélni sótlan, főtt barna rizsre is.
Étrend
A reggeli-ebéd-vacsora kalóriaelosztása legyen: 300-500-200 kcal. Reggelire mindennap választható 2-3 szelet barna kenyér vagy Hamlet kb. 10 dkg túróval, vagy 3-4 evőkanál cukormentes müzli sovány joghurttal. Az ebédek és vacsorák elkészítésekor 10 g vaj és fűszerek megengedettek.
1. nap:
Ebéd: 300 g héjában főtt burgonya, salátamix (egyszerűbb a készen kapható tavaszi salátamixet fogyasztani, amely az évszaknak megfelelő zöldségeket tartalmazza), hozzá 10 g vaj.
Vacsora: 2 dl burgonyaleves (20 dkg krumpliból), benne hagyma, sárgarépa- és zellerkocka, salátamix, amelynek az elkészítéshez 10 g vaj vagy hidegen sajtolt olaj használható.
2. nap:
Ebéd: 300 g burgonyapüré, paradicsomsaláta, 10 g vaj, fűszerek.
Vacsora: 200 g héjában sült burgonya, vegyes zöldségsaláta, 10 g vaj, fűszerek.
3. nap:
Ebéd: 300 g petrezselymes burgonya, zöldségek, 10 g vaj, fűszerek.
Vacsora: 200 g burgonyahab (felvert püré), káposztasaláta, 10 g vaj, fűszerek.
4. nap:
Ebéd: 400 g burgonyasaláta, vegyes zöldségtál, 10 g vaj, fűszerek.
Vacsora: 200 g héjában sült burgonya, paprikasaláta, 10 g vaj, fűszerek.
5. nap:
Ebéd: 300 g burgonyagulyás, hozzá igény szerint paradicsom, hagyma, paprika.
Vacsora: 200 g burgonyapüré, sárgarépa, salátamix, 10 g vaj, fűszerek.
magyarnemzet.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
kemma.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
vg.hu
borsonline.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu