Kapszulába zárt Csodakefir

Kezdetben laboratóriumi körülmények között, aztán önként jelentkezőkön is vizsgálták azt a tejterméket, amit nemes egyszerűséggel "csodakefirként" emlegetnek a táplálkozástudománnyal foglalkozó kutatók.

Családi kör2006. 03. 10. péntek2006. 03. 10.
Kapszulába zárt Csodakefir

A pécsi szakemberek által kifejlesztett kefirben olyan, úgynevezett probiotikus baktériumok vannak, amelyek nagymértékben csökkentik a vastagbélrák és a májelégtelenség esélyét. Minél többet fogyasztanak belőle, annál hatásosabb egészségvédő hatása. A kísérletben részt vevők harminc napig fél litert fogyasztottak belőle - ezalatt magas vérzsírszintjük gyógyszerek nélkül a normális értékre csökkent. Sorozatgyártását egy Somogy megyei tejüzemben már megkezdték, sőt szó van arról, hogy sűrített formában, kapszulába zárva, táplálék-kiegészítőként is forgalomba kerülhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek