Sóvárgás

Csak egy kerítés választja el őket. A két rossz gyerek gyakran felmászik a kerítésre, mindenféle csúfságot kiabál át, de a két jó gyerek mintha nem is hallaná, csendben játszik tovább. A kislány biciklije diszkréten surrog el labdáját megfontoltan pattintgató öcsikéje mellett. Öltözékük makulátlan, arcukon unalom.

Családi körKeresztény Gabriella2006. 03. 17. péntek2006. 03. 17.
Sóvárgás

A rossz gyerekek teljes összhangban, hangosan ordibálva vonszolják egymást egy rozoga biciklihez madzaggal kötött, inkább kordéra emlékeztető babakocsiban. Anyjuk odabent fáradtan tesz-vesz. Elfogytak már az érvei, tenyerébe rekedtek a pofonok. Istenem, ez a nevelés csődje?! Vagy ilyennek születtek, bele kell nyugodnia? Két lánya mint a szélfútta ördögszekerek, szandáljuk folyton szanaszét, zoknijuk lyukas, térdük horzsolásos, arcuk piszkos, ruhájukra macskaszőr tapad. Irigyen gondol a két szomszéd gyerekre.
Kinn kétségbeesett vernyákolás. Megint azt a szerencsétlen macskát nyúzzák! Közben csöngetnek, a férjét keresik. Nincs itthon, mondja gépiesen az asszony. Az előtérben álló férfi már nyúlna a kilincsért, de egyensúlyát veszítve meginog, amikor hirtelen bedübörög a két rossz gyerek, nagy robajjal tolják maguk előtt a háromkerekű babakocsit. Benne a sárga műanyag fülbevalóval és nyaklánccal "felékszerezett" macska, farka ernyedten lóg ki a foszlott babatakaró alól. Becsapódik a konyhaajtó, majd a spájzé is, és iszonyatos csörömpölés hallatszik. A polc alá bújt macskát négykézláb próbálja kipiszkálni az egyik gyerek, amihez szétfröccsent meggybefőtt levében tapicskáló testvére ordítva drukkol. Anyjuk - sietősen elköszönvén a férfitól - kihajítja a macskát, megpofozza a gyerekeit, majd forró fejét lehűtendő kilép a kertbe. A szomszédból pisszenés sem hallik - a két jó gyerek a kerítésre tapadva, szemében mérhetetlen sóvárgással lesi a kuncogó két rossz gyereket.

Ezek is érdekelhetnek