Stresszkerülősdi

A rövid ideig tartó stressz, a szorongás oldása, illetve az idegességet kiváltó okok helyes kezelése segít lelkünk fiatalon tartásában. S ha a lelki egészségünk kiegyensúlyozott, kevésbé lesznek úrrá rajtunk a betegségek és az egymást követő, depresszióra hajlamosító nyavalyák - állapították meg amerikai kutatók. Szerintük a stressz kerülése vagy annak helyes oldása csökkenti az Alzheimer- és a Parkinson-kórban való megbetegedés valószínűségét, és a sejtek gyorsabban regenerálódnak. A kialvatlanság, a rohanó életmód, az állandó hajszoltságérzés, a lelki békétlenség hatására ellenben felgyorsul az öregedési folyamat.

Családi kör2006. 05. 19. péntek2006. 05. 19.
Stresszkerülősdi

Kimutatták, hogy a hosszú ideig elhúzódó stresszes állapot blokkolja a pozitív energiánkat, károsítja a szervezetünk egészségét, mivel az idegesség hormonválaszt vált ki. Ráadásul a feszült embernek az arcára kiül a szorongás, és a szeme alatt egy idő után sötét karikák, árkok jelennek meg, arcbőre könnyen kiszárad.
A zavaró testi és lelki tüneteken csak akkor képesek segíteni a szakemberek, ha a páciens is szeretné. Ha a beteg nem hisz gyógyulásában, a pirulák sem segítenek. A kutatók hangsúlyozták: ha kevesebb lenne a félelem és a kiszolgáltatottság a mindennapjainkban, s több jutna a békés, boldog napokból, mint a stresszesből, sokkal kevesebb ember betegeskedne. Megfigyelések igazolják, hogy ha kimondjuk, amit gondolunk, s nem fojtjuk el a bennünket bántó érzéseket, vagyis nem szorongunk, csökkenthetjük a gyulladásos folyamatok kialakulásának kockázatát szervezetünkben.

Ezek is érdekelhetnek