Stop az öregedésnek

Családi kör2007. 03. 23. péntek2007. 03. 23.
Stop az öregedésnek

Öregedést lassító vegyületként is számon tartják: kétségtelen, hogy a koenzim Q10 leglátványosabb hatása a fiatalos életerő visszatérése és a kedélyállapot javulása. A világ számos kutatóhelyén foglalkoznak a koenzim Q10-nek a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedés megelőzésében betöltött szerepével. Már kisebb napi adagban is megőrzi a fogíny épségét, és jó hatású azok számára, akik fogínyvérzéstől szenvednek. Étrend-kiegészítőként szedve számítani lehet arra, hogy a gyengülő szívet megerősíti, a szabálytalan szívműködést pedig javítja.
A koenzim Q10-hez nagyrészt külső forrásból jutunk hozzá, ám az életkor előrehaladtával szervezeten belüli termelődése lecsökken. Vannak olyanok, akiknek szervezetében genetikai vagy étrendi hiba miatt már fiatalon is kevesebb Q10 termelődik, és igen korán ennek komoly jelei mutatkoznak fáradékonyságban, a krónikus szív- és érrendszeri betegségek korai kialakulásában.
Körülményes előállítása miatt sokáig nem volt lehetőség a koenzim Q10 pótlására. Mára azonban megoldódott ez a technológiai probléma, és az emberi szervezetben termelődő koenzim Q10-zel megegyező molekulát fejlesztettek ki - tudtuk meg Dr. Sándor Edit orvos-tanácsadótól. A kapszula belsejében speciális olaj segíti a minél hatékonyabb felszívódást.
Ne úgy tekintsünk a Q10-re, mintegy mindent megváltó gyógyírre! Ugyanakkor nem szabad alábecsülni a molekulának az élő szervezetre gyakorolt igen jótékony hatását sem. Különösen akkor, ha - ellentétben számos egyéb gyógyszerrel - a koenzim Q10-nek még igen nagy adagokban sincsenek számottevő mellékhatásai.

Ezek is érdekelhetnek