7+1 tipp a jó bébiszitter kiválasztásához

Hirdetés – Jó bébiszittert nem egyszerű manapság találni. A következő tippekkel segítek, hogyan válasszunk segítséget gyermekünk mellé.

Családi kör2020. 12. 16. szerda2020. 12. 16.
7+1 tipp a jó bébiszitter kiválasztásához

A Qjob.hu oldalán keressünk bátran bébiszittert. Kifejezetten ajánlom ezt az oldalt a jó segítség megtalálásához.

Először is fogalmazzunk meg egy részletes hirdetést, kit, hol, mikor (hétvégén is?), mennyiért, milyen gyermekhez keressük azt a bizonyos valakit, mik a teendők. Fontos leírni, mit várunk el pontosan (gyermekkel való foglalkozás, játék utáni elpakolás, apróbb házimunkák, főzés a gyerkőcnek) s majd cserébe mi, mit adunk (étkezési lehetőség, óradíj/havidíj, esetleg az utazás díjának finanszírozása, milyen feltételekkel mondhatja le a két fél a munkát). A gyermek szempontjából érdemes hosszú távon gondolkodni. Ne legyen az otthonunk átjáróház. A legjobb, ha idővel egyfajta családtaggá válik segítségünk.

Persze vanna pontok, amit elég a találkozó napján konkretizálni.

Ha a hirdetés kikerül egy felületre, több mint valószínű, rengeteg jelentkező lesz, így abból kell kiválasztani számunkra, s ami még fontosabb, a gyermekünk számára legideálisabbat, legszimpatikusabbat és vele/velük egyeztetni egy személyes találkozót.

Ez nem egyszerű, azért sem, mert lehet négy öt emberrel is kell találkozni, míg azt tudjuk mondani valakire, hogy igen, benned megbízom, rád szívesen bízom a gyermekem, „a legnagyobb kincsem”.

Forrás: 123rf.com

Pontokba szedtem, azt a pár embert akivel találkozni szeretnénk, mi alapján jelöljük ki.

A nulladik pont! Látok egy jól megfogalmazott szöveget – Ki is ő, mit kell tudni róla – és képet is az illetőről. (Lehet, hogy fiatal, de attól érthet a gyermekek nyelvén.)

Ha felvesszük vele a kontaktot, kérdezzünk tőle bátran, mik a tapasztalatai, az ő elképzelése, ő hogyan szokta csinálni más családoknál a napi rutint.

És a 7+1pont, ami segít a döntésben:

  • – Kérjünk referenciát, majd abból egyet minimum hívjunk fel, s kérjük ki a véleményét (Szokott késni? Mondta már le a munkát? Ha igen, hány nappal mondta le a megbeszélt találkozó előtt? Mennyire rugalmas?)
  • – Bizonyosodjunk meg, hogy a segítségünk jól végzi dolgát, vagyis legyünk ott mellette az első pár órában mikor foglalkozik a gyermekkel. (tisztába teszi, fürdeti, eteti stb.)
  • – Ha vészhelyzet van, tud elősegélyt nyújtani? (Lázcsillapításra mit használna? Hogyan kezeli azt a helyzetet, ha valamit félrenyel a gyermek?)
  • – Szigorú a maga nemében s egyszerre humoros is? Tudja azt mondani a csöppségnek, hogy nem, mikor arra szükség van? Ki tudja zökkenteni a gyermeket a hisztiből, rossz kedvéből? Említsen példákat, mit tenne ha...
  • – Ismer mondókákat? Kreatív? Milyen játék ötletei vannak? (Festés, kézműveskedés, bújócska)
  • – Szívesen tanít neki újdonságokat? (Általános ismeretek, betűk, végtagok neveinek gyakorlása, állatok)
  • – Sétánál biztonságban lesz a gyermek? Kérdezzük ki alaposan, hogyan szokott a csöppségekkel a szabadban, játszótéren lenni.
  • +1. – A jó segítség mindig vidám, nyugodt és jókedvű, hiszen amilyen hangulata van, olyan kedve lesz a gyermekünknek is.

    Ha bébiszitterre van szüksége, keressen a Qjob.hu oldalon, itt talál megbízható segítséget gyermeke számára. A Qjob.hu oldalon tapasztalt, gyakorlott emberek keresik azt a családot, ahol a mindennapokban ő az anyuka „jobb keze”, mikor a szülő szeretne picit gyermeke nélkül lenni, elintézni ügyes-bajos dolgait.

     

     

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

    Ezek is érdekelhetnek