Variációk lecsóra

Családi kör2024. 07. 30. kedd2024. 07. 30.
Variációk lecsóra

Lecsó vele főtt galuskával

Hozzávalók: 
 20 dkg füstölt szalonna 50 dkg vöröshagyma 
 pirospaprika 
 1 kg zöldpaprika 
 50 dkg paradicsom 
 1 hegyes erős paprika 
 só 
A galuskához: 
 50 dkg liszt 
 5 tojás 
 só 

A Vidék íze receptje


A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy edényben töpörtyűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, átforgatjuk a szalonnazsíron, majd megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a csíkokra vágott paprikákat, kicsit megforgatjuk a hagymás zsíron, majd rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Megsózzuk, és a lecsót takaréklángon, lefedve főzzük. 
A galuskához a lisztet elkeverjük a tojásokkal, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ­kemény nokedlitésztát kapjunk. A tésztát deszkára tesszük, majd a lassan fövő lecsóba egy kanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatunk. További 10 perc alatt lassú tűzön készre főzzük. 

Csőben sült lecsó
Hozzávalók: 
 50 dkg paprika 
 25 dkg paradicsom 
 2 nagy fej vöröshagyma 
 10 dkg füstölt szalonna 
 1 hegyes erős paprika 
 só 
 pirospaprika 
 25 dkg reszelt sajt 

A Vidék íze receptje


A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a zsírján megdinszteljük a felszeletelt vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát, és ha sze­­retjük, a csípős paprikát is. Amikor egyet rottyant, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, megsózzuk, és a lecsót készre főzzük. Ek­­kor rövid lére beforraljuk, és egy tűzálló tálba kupacokat rakunk belőle. Minden lecsóhalom tetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal – ez akár füstölt is lehet -, és a forró sütőben pirosra sütjük. 

TIPP: Érdemes kipróbálni a sajtos-karfiolos változatot is. Ehhez rizses lecsót készítünk, amit összekeverünk sós vízben párolt karfiolrózsákkal. Megszórjuk reszelt sajttal, és pár perc alatt rózsaszínűre pirítjuk a forró sütőben.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek