Aranylabda: Rodriék csalásáról beszélt egy szavazó újságíró
origo.hu
Lecsó vele főtt galuskával
Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna 50 dkg vöröshagyma
pirospaprika
1 kg zöldpaprika
50 dkg paradicsom
1 hegyes erős paprika
só
A galuskához:
50 dkg liszt
5 tojás
só
A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy edényben töpörtyűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, átforgatjuk a szalonnazsíron, majd megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a csíkokra vágott paprikákat, kicsit megforgatjuk a hagymás zsíron, majd rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Megsózzuk, és a lecsót takaréklángon, lefedve főzzük.
A galuskához a lisztet elkeverjük a tojásokkal, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény nokedlitésztát kapjunk. A tésztát deszkára tesszük, majd a lassan fövő lecsóba egy kanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatunk. További 10 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.
Csőben sült lecsó
Hozzávalók:
50 dkg paprika
25 dkg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 hegyes erős paprika
só
pirospaprika
25 dkg reszelt sajt
A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a zsírján megdinszteljük a felszeletelt vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát, és ha szeretjük, a csípős paprikát is. Amikor egyet rottyant, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, megsózzuk, és a lecsót készre főzzük. Ekkor rövid lére beforraljuk, és egy tűzálló tálba kupacokat rakunk belőle. Minden lecsóhalom tetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal – ez akár füstölt is lehet -, és a forró sütőben pirosra sütjük.
TIPP: Érdemes kipróbálni a sajtos-karfiolos változatot is. Ehhez rizses lecsót készítünk, amit összekeverünk sós vízben párolt karfiolrózsákkal. Megszórjuk reszelt sajttal, és pár perc alatt rózsaszínűre pirítjuk a forró sütőben.
origo.hu
borsonline.hu
travelo.hu
hirtv.hu
teol.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
mandiner.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
origo.hu