"Döntöttem" - Életreszóló döntést hozott Epres Panni, rengetegen támogatják benne
borsonline.hu
Túrós-almás sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt 10 dkg vaj 7 dkg cukor 2 kanál tejföl 1 tojás só vaj és liszt a formához
A túrókrémhez:
50 dkg túró 10 dkg cukor 2 tojás 1 kis pohár tejföl 1 citrom reszelt héja 5 dkg mazsolaA tetejére:
2 alma 3-4 evőkanál kristálycukor
A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, azután a cukorral, a tejföllel, a tojással meg egy csipetnyi sóval gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva félórát pihentetjük a hűtőben.
Közben a túrót kikeverjük a cukorral, a tojásokkal, a tejföllel és a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a mazsolát is. A tésztát lisztezett deszkán kerek lappá kinyújtjuk, majd egy kivajazott-kilisztezett, 26 cm-es tortaformába terítjük. Rásimítjuk a túrókrémet, majd befedjük a vékony gerezdekre szeletelt almával. Megszórjuk kristálycukorral, és a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Hozzávalók:
4 csirkecomb 4 csirkeszárny só 15 dkg koktélparadicsom 1 lila hagyma kevés citromlé 1 csokor friss bazsalikom 2-3 gerezd fokhagyma 1 citrom 10 dkg olívabogyó 2-3 evőkanál olívaolaj 6 szelet bacon őrölt bors szárított csili (ízlés szerint)A sütőt 180 fokra felmelegítjük. A besózott csirkecombokat és szárnyakat egy tűzálló tálba helyezzük, köréjük-rájuk rakjuk a koktélparadicsomot, a durvára vágott lila hagymát és bazsalikomot, a felszeletelt fokhagymát, a karikákra vágott citromot meg az olívabogyót. A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük borssal és egy kevés csilivel. Kézzel jól átforgatjuk a hozzávalókat, végül ráhelyezzük a szalonnát. Betesszük a sütőbe és körülbelül 60 perc alatt megsütjük.
borsonline.hu
borsonline.hu
travelo.hu
hirtv.hu
szon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
hirtv.hu
nemzetisport.hu
origo.hu
origo.hu