Süssünk valamit!

Családi kör2024. 08. 15. csütörtök2024. 08. 15.

Túrós-almás sütemény

Hozzávalók: 
A tésztához: 
 20 dkg liszt  10 dkg vaj 7 dkg cukor  2 kanál tejföl 1 tojás  só  vaj és liszt a formához

A túrókrémhez: 
 50 dkg túró  10 dkg cukor 2 tojás  1 kis pohár tejföl 1 citrom reszelt héja 5 dkg mazsolaA tetejére: 
 2 alma 3-4 evőkanál kristálycukor

A Vidék íze receptje

A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, azután a cukorral, a tejföllel, a tojással meg egy csipetnyi sóval gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva félórát pihentetjük a hűtőben. 
Közben a túrót kikeverjük a cukorral, a tojásokkal, a tejföllel és a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a mazsolát is. A tésztát lisztezett deszkán kerek lappá kinyújtjuk, majd egy kivajazott-kilisztezett, 26 cm-es tortaformába terítjük. Rásimítjuk a túrókrémet, majd befedjük a vékony gerezdekre szeletelt almával. Megszórjuk kristálycukorral, és a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. 
Hozzávalók: 
 4 csirkecomb  4 csirkeszárny só  15 dkg koktélparadicsom 1 lila hagyma  kevés citromlé 1 csokor friss bazsalikom 2-3 gerezd fokhagyma 1 citrom  10 dkg olívabogyó 2-3 evőkanál olívaolaj 6 szelet bacon  őrölt bors szárított csili (ízlés szerint)A sütőt 180 fokra felmelegítjük. A besózott csirkecombokat és szárnyakat egy tűzálló tálba helyezzük, köréjük-rájuk rakjuk a koktélparadicsomot, a durvára vágott lila hagymát és bazsalikomot, a felszeletelt fokhagymát, a karikákra vágott citromot meg az olívabogyót. A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük borssal és egy kevés csilivel. Kézzel jól átforgatjuk a hozzávalókat, végül ráhelyezzük a szalonnát. Betesszük a sütőbe és körülbelül 60 perc alatt megsütjük. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek