Több helyen is tüntettek Magyar Péter ellen a felháborodott nyugdíjasok
magyarnemzet.hu
Zöldséges zúzaraguleves
Hozzávalók:
40 dkg csirke- vagy pulykazúza
2 vöröshagyma
1 kiskanál paradicsompüré
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cikk zeller
1 karalábé
2-3 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
2 evőkanál zsír vagy olaj
A hagymát finomra aprítjuk, és megfuttatjuk a felforrósított zsiradékon. Beletesszük a paradicsompürét – kicsit azzal is pirítjuk –, majd hozzáadjuk a félbevágott, gondosan megtisztított zúzát. Kevés vízzel felengedjük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a zúzát rövid lében, lassú tűzön szakaszosan pároljuk. Amikor majdnem puha – körülbelül egy óra múlva –, hozzáadjuk a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket. Felöntjük vízzel, a fűszerekkel utánízesítjük, végül a levest lassú forralással készre főzzük.
Rokfort sajttal töltött burgonya
Hozzávalók:
4 közepes burgonya
15 dkg rokfort sajt
só
vaj a tepsihez
1 nagy fürt szőlő és 10 dkg dió a tálaláshoz
A burgonyát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és sós vízben feltesszük főni. Csak olyan puhára főzzük, hogy kiskanállal vagy karalábévájóval ki tudjuk kaparni a belsejét. A kivájt krumpliforgácsot a rokfort sajttal együtt villával nagyobb darabokra összetörjük, majd megtöltjük vele az üregeket. A megtöltött krumplikat kivajazott tepsibe tesszük, és 250 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük. Szőlővel, diógerezdekkel és száraz fehérborral kínáljuk.
Kabinetpuding
Hozzávalók:
2 banán
20-25 db babapiskóta
6 tojás
10 dkg porcukor
só
2,5 dl tejszín
5 dkg mazsola
vaj és porcukor a formához
Egy 16 centiméter átmérőjű gömbölyded formát jól kivajazunk, és meghintjük porcukorral. A banánt vékony szeletekre vágjuk, a piskótát centis darabokra szeleteljük. A tojásokat a tejszínnel, a porcukorral és egy csipet sóval felverjük.
A forma alját kibéleljük banánkarikákkal, ezek közé mazsolát teszünk, majd megtöltjük felváltva banánkarikákkal és mazsolával, valamint piskótadarabokkal. Végül beleöntjük a tejszínes tojást. A formát szorosan lezárjuk alufóliával, és vízzel félig telt tepsibe állítjuk. 90-100 fokos sütőben körülbelül 90 percig gőzöljük. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan kiborítjuk. Vanília- vagy borsodó kíséretében, forrón tálaljuk.
magyarnemzet.hu
mindmegette.hu
life.hu
vg.hu
delmagyar.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
magyarnemzet.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu