Ismét kidobták a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet Magyar Péter rendezvényéről
mandiner.hu
Majoránnás kacsa vele sült szilvával
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa 1-1 csokor majoránna és citromfű só 4 vöröshagyma 1 kg burgonya 50 dkg szilva
A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval. A hasüregébe tesszük a zöldfűszereket, azután a szárnyast tepsibe helyezzük, öntünk alá egy kevés vizet, letakarjuk, és a saját zsírjában 130-140 fokon megsütjük.
Amikor megpuhult, levesszük a fóliát, és mellé dobáljuk a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, a cikkekre szelt krumplit meg a félbevágott, kimagozott szilvát. Visszatesszük a sütőbe, és az egészet készre sütjük.
Kukorica-krémleves szalonnás pirítóssal
Hozzávalók:
40 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv) 5 dkg vaj só 2 dl tejszín 1 evőkanál étkezési keményítő 4 szelet kenyér 10 dkg szeletelt bacon 5 dkg szezámmag
A kukoricát a levével együtt fazékba öntjük, hozzáadunk 8-9 dl vizet meg a vajat, megsózzuk és felforraljuk. Egy keveset kiveszünk belőle a tálaláshoz, a többit botmixerrel pürésítjük.
Beleöntjük a tejszínt, egy kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, és még egyszer kiforraljuk. A vékony csíkokra vágott bacont a saját zsírjában megpirítjuk, azután kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsírral megkenjük a kenyereket, és kenyérpirítóban vagy a sütőben megpirítjuk. A levesbe tálalás előtt visszatesszük a kukoricaszemeket, a tetejét pirított szezámmaggal szórjuk meg. A ropogós szalonnacsíkokkal megrakott pirítóst kínáljuk hozzá.
Crème Caramel
Hozzávalók:
15 dkg cukor 4 tojás 2 tojássárgája 3,5 dl tej 1,5 dl tejszín
10 dkg cukorból karamellt készítünk, és vékonyan megtöltjük vele a tűzálló edénykék alját. A maradék cukrot, a tojásokat meg a tojássárgáját elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejes-tejszínes keveréket. Ezt a formákba töltjük, a formákat egy tepsibe tesszük, a tepsit megtöltjük vízzel. 160 fokon 40 percig sütjük. Legjobb, ha 24 órán keresztül a hűtőben hagyjuk, és másnap tálaljuk.
mandiner.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
teol.hu
origo.hu
mindmegette.hu
origo.hu
vg.hu
duol.hu
ripost.hu
origo.hu