Ebédeljen velünk!

Majoránnás kacsa vele sült szilvával

Családi kör2024. 10. 14. hétfő2024. 10. 14.

Majoránnás kacsa vele sült szilvával

A Vidék íze receptje

Hozzávalók: 
 1 pecsenyekacsa 1-1 csokor majoránna és citromfű  só 4 vöröshagyma 1 kg burgonya  50 dkg szilva

A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval. A hasüregébe tesszük a zöldfűszereket, azután a szárnyast tepsibe helyezzük, öntünk alá egy kevés vizet, letakarjuk, és a saját zsírjában 130-140 fokon megsütjük. 
Amikor megpuhult, levesszük a fóliát, és mellé dobáljuk a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, a cikkekre szelt krumplit meg a félbevágott, kimagozott szilvát. Visszatesszük a sütőbe, és az egészet készre sütjük. 

Kukorica-krémleves szalonnás pirítóssal
Hozzávalók: 
 40 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv) 5 dkg vaj  só  2 dl tejszín 1 evőkanál étkezési keményítő 4 szelet kenyér 10 dkg szeletelt bacon 5 dkg szezámmag

A Vidék íze receptje

A kukoricát a levével együtt fazékba öntjük, hozzáadunk 8-9 dl vizet meg a vajat, megsózzuk és felforraljuk. Egy keveset kiveszünk belőle a tálaláshoz, a többit botmixer­rel pürésítjük. 
Beleöntjük a tejszínt, egy kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, és még egyszer kiforraljuk. A vékony csíkokra vágott bacont a saját zsírjában megpirítjuk, azután kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsírral megkenjük a kenyereket, és kenyérpirítóban vagy a sütőben megpirítjuk. A levesbe tálalás előtt visszatesszük a kukoricaszemeket, a tetejét pirított szezámmaggal szórjuk meg. A ropogós szalonnacsíkokkal megrakott pirítóst kínáljuk hozzá. 

Crème Caramel
Hozzávalók: 
 15 dkg cukor  4 tojás 2 tojássárgája 3,5 dl tej  1,5 dl tejszín

A Vidék íze receptje

10 dkg cukorból karamellt készítünk, és vékonyan megtöltjük vele a tűzálló edénykék alját. A maradék cukrot, a tojásokat meg a tojássárgáját elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejes-tejszínes keveréket. Ezt a formákba töltjük, a formákat egy tepsibe tesszük, a tepsit megtöltjük vízzel. 160 fokon 40 percig sütjük. Legjobb, ha 24 órán keresztül a hűtőben hagyjuk, és másnap tálaljuk. 
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek