Hús nélkül finomat

Egyre többen teszik le a voksukat a vegetáriánus lét mellett. A vegán életmódot folytatók kizárnak az étrendjükből minden olyan táplálékot, ami állati eredetű, vannak viszont, akik a tojást, a tejet és a tejtermékeket nem vonják meg maguktól. A következő receptek vegáknak és húsevőknek egyaránt ízleni fognak.

Családi kör2024. 11. 18. hétfő2024. 11. 18.

Sajtos-zöldséges frittata

Hozzávalók: 
 20 dkg zöldség vegyesen (padlizsán, cukkini, brokkoli, sárgarépa, kaliforniai paprika stb.) 10-12 tojás  só 5 dkg reszelt sajt  olaj

A Vidék íze receptje

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, aztán egy serpenyőben, kevés olajon egy kicsit pirítjuk-pároljuk, éppen csak annyira, hogy roppanósak maradjanak. 
Elhabarjuk a tojásokat, megsózzuk, majd ráöntjük a serpenyőben várakozó zöldségekre, és addig sütjük, amíg már csak a közepének a teteje remeg egy kicsit. Ekkor megszórjuk reszelt sajttal, serpenyőstől betesszük a forró sütőbe, és a sajtot ráolvasztjuk a tetejére. 

 

Kelbimbópörkölt kukoricás tükörtojással
Hozzávalók: 
 2 vöröshagyma  olaj 3 gerezd fokhagyma só  bors pirospaprika majoránna 1 kg kelbimbó 8 tojás 1 kis doboz morzsolt csemegekukorica 1 csokor petrezselyem zöldje

A Vidék íze receptje

Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és pirospaprikával. Öntünk hozzá kevés vizet, majd szakaszosan – szükség szerint egy kis vizet hozzáöntve – addig pároljuk, míg a hagyma teljesen szétfő. Hozzáadjuk a megtisztított kelbimbót, és a pörköltalapon puhára pároljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beleütjük a tojásokat, megszórjuk a leszűrt kukoricával. Megsózzuk, meghintjük vágott petrezselyemmel, így sütjük készre. Tálaláskor minden adag kelbimbópörköltre teszünk két-két kukoricás tojást. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek