A spanyol kegyelemdöfés után vége az évszázad üzletének
mandiner.hu
Egyre többen teszik le a voksukat a vegetáriánus lét mellett. A vegán életmódot folytatók kizárnak az étrendjükből minden olyan táplálékot, ami állati eredetű, vannak viszont, akik a tojást, a tejet és a tejtermékeket nem vonják meg maguktól. A következő receptek vegáknak és húsevőknek egyaránt ízleni fognak.
Sajtos-zöldséges frittata
Hozzávalók:
20 dkg zöldség vegyesen (padlizsán, cukkini, brokkoli, sárgarépa, kaliforniai paprika stb.) 10-12 tojás só 5 dkg reszelt sajt olaj
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, aztán egy serpenyőben, kevés olajon egy kicsit pirítjuk-pároljuk, éppen csak annyira, hogy roppanósak maradjanak.
Elhabarjuk a tojásokat, megsózzuk, majd ráöntjük a serpenyőben várakozó zöldségekre, és addig sütjük, amíg már csak a közepének a teteje remeg egy kicsit. Ekkor megszórjuk reszelt sajttal, serpenyőstől betesszük a forró sütőbe, és a sajtot ráolvasztjuk a tetejére.
Kelbimbópörkölt kukoricás tükörtojással
Hozzávalók:
2 vöröshagyma olaj 3 gerezd fokhagyma só bors pirospaprika majoránna 1 kg kelbimbó 8 tojás 1 kis doboz morzsolt csemegekukorica 1 csokor petrezselyem zöldje
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és pirospaprikával. Öntünk hozzá kevés vizet, majd szakaszosan – szükség szerint egy kis vizet hozzáöntve – addig pároljuk, míg a hagyma teljesen szétfő. Hozzáadjuk a megtisztított kelbimbót, és a pörköltalapon puhára pároljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beleütjük a tojásokat, megszórjuk a leszűrt kukoricával. Megsózzuk, meghintjük vágott petrezselyemmel, így sütjük készre. Tálaláskor minden adag kelbimbópörköltre teszünk két-két kukoricás tojást.
mandiner.hu
borsonline.hu
origo.hu
hirtv.hu
baon.hu
koponyeg.hu
mindmegette.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
mandiner.hu
origo.hu