Magyarozás miatt szívnak nagyot a románok
mandiner.hu
Liba almával és mézzel
Hozzávalók:
1 db 4-5 kilós liba 1 csokor friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna 8 alma 2 evőkanál méz pár ág friss rozmaring só
Kívül-belül bedörzsöljük sóval a szárnyast. A hasüregét majoránnával meghintjük. Négy almát negyedelünk, kiszedjük a csutkát. Összekeverjük a mézzel, és betöltjük a liba hasába, a rozmaringágakkal együtt. Belerakjuk egy mélyebb oldalú nagy tepsibe (nem kell alá sem zsiradék, sem víz), alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben elkezdjük sütni. Egy óra múlva levesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és annyi órán át sütjük összesen, amennyi kiló volt eredetileg. Levesszük róla a takarást, kimerjük a felesleges zsiradékot. A maradék almát szintén héjastól negyedeljük, bedobjuk a liba mellé. Tépkedünk rá pár rozmaringlevelet. A sütő hőmérsékletét felemeljük 200 fokra, és addig sütjük, amíg a liba meg nem pirul. Közben az alma is roppanósra sül.
TIPP: A megmaradt far-hátról és mellcsontról leszedegethetjük a kis húsdarabkákat, és készíthetünk belőle például húskrémet vagy felhasználhatjuk tésztákhoz, szendvicsekhez.
mandiner.hu
metropol.hu
origo.hu
hirtv.hu
haon.hu
koponyeg.hu
mindmegette.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
magyarnemzet.hu
origo.hu