
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Fotó: Németh András Péter/Szabad Föld
Hozzávalók:
∗ 50 dkg csirkemell
∗ 1 vöröshagyma
∗ olaj
∗ só
∗ 1 csokor petrezselyem zöldje
∗ 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, gomba, zöldborsó)
A tésztához:
∗ 2 tojás
∗ 25-30 dkg liszt
∗ só
∗ 1 tojásfehérje
A felaprított hagymát egy deci olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott gyökérzöldségeket, azzal tovább pároljuk, majd rövidesen mehet bele a felszeletelt gomba is. A zöldségeket sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítve megpároljuk. Ha kész, a felét kiszedjük egy tálba, és hagyjuk hűlni.
A fazékban várakozó maradék zöldséghez hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet meg a zöldborsót, kissé átpirítjuk, azután felengedjük vízzel. A levest utánízesítjük, és készre főzzük.
A tésztához felütjük a tojásokat, megsózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rugalmas gyúrt tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A félretett zöldséget villával egy kicsit megtörjük, éppen csak annyira, hogy még darabos maradjon. A tésztakorongokat megkenjük tojásfehérjével. Az egyik felükre teszünk egy-egy kiskanálnyit a töltelékből, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket lenyomkodjuk, és a két végét összefogjuk. A tortelliniket lobogó, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.
Hozzávalók:
∗ 50 dkg csirkemellfilé
∗ 1 liter tej
∗ 5 dkg vaj
∗ só
∗ 25 dkg kukoricadara
∗ 25 dkg ricotta vagy tehéntúró
∗ 4 tojás
∗ 2 gerezd fokhagyma
∗ 1 kis csokor kapor
Felforraljuk a tejet a vajjal, beletesszük a kukoricadarát, adunk hozzá egy teáskanál sót, és lassú tűzön sűrű, kemény puliszkát főzünk. Amikor kész, belekeverjük az áttört túrót, a tojásokat, a zúzott fokhagymát meg a finomra vágott kaprot.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, és azt is a puliszkához adjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, azután vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából. Kivajazott sütőlapra tesszük, és a 200 fokra előmelegített sütőben hirtelen rápirítunk. Friss csírával, zöldsalátával tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu