
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Kép: Cseréptálban sült nyúl
Hozzávalók:
∗ 1,5 kg nyúlhús (gerinc, combok)
∗ 15 dkg zsír
∗ kb. 30 dkg szalonna
∗ 1-1,5 dl fehérbor
∗ zöldségek (zellergumó- és szár, póré, hagyma, pasztinák stb.)
∗ fűszerek ízlés szerint (babérlevél, majoránna, kakukkfű, lestyán, zsálya, szegfűbors, bors)
∗ só
A felhasználni kívánt fűszereket összevágjuk, összemorzsoljuk, kis sóval elvegyítjük. A keverékkel bedörzsöljük a feldarabolt nyulat. Kis lyukakat vágunk a húson, és szalonnadarabokat rejtünk bele. Az előkészített tál aljába rakjuk a zsírt, elrendezzük rajta a húsdarabokat. A zöldségeket szükség szerint tisztítjuk, feldaraboljuk, és a húsok közé dugdossuk. Pár ág friss fűszernövénnyel bolondítjuk. A tetejére rakunk pár szelet szalonnát, a széleit bevagdossuk, hogy sülés közben szépen szétnyíljanak. Végül leöntjük a borral. Rárakjuk a fedőt, betoljuk a hideg sütőbe. Lassan 160 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét. Néha kivesszük, meglocsoljuk a saját levével. Ha már puhára sült, levesszük a tál tetejét, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk.
Hozzávalók:
∗ 1,2 kg csont nélküli tarja
∗ sülthús-fűszerkeverék
∗ 2 evőkanál mustár
∗ 9 szelet félkemény sajt
∗ 9 szelet füstölt sonka
∗ 1 vöröshagyma
∗ só
∗ őrölt bors
∗ 3 teáskanál szárított zöldségkeverék
∗ 3 evőkanál olaj
∗ 1 dl sör
A tarját 10 szeletre bevagdossuk. Nem vágjuk át, hogy az alja egyben maradjon. A szeletek közét sózzuk, borsozzuk, kevés mustárral átsimítjuk, zöldségkeverékkel és a sült-hús-fűszerkeverékkel megszórjuk. A vágatokba rakosgatjuk a sonkát, a sajtot, a felkarikázott hagymát. Sütőtálba helyezzük. A maradék mustárt elkeverjük az olajjal, a hús tetejére kenjük, rászórjuk a maradék fűszert. Aláöntjük a sört. 160 fokra melegített sütőbe tesszük, lefedve 2 órán át pároljuk. Ha már jól átsült, levesszük a tál tetejét, és 200 fokra emelve a hőmérsékletet, pirosra sütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu