
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Kép: Spárgakrémleves 2016.03.24 fotó: Németh András Péter, Fotó: Németh András Péter
Hozzávalók:
∗ 50 dkg spárga
∗ 30 dkg karfiol
∗ fél póréhagyma
∗ 3 evőkanál olívaolaj
∗ só
∗ bors
A tetejére:
∗ főtt zöldspárga-darabok, buggyantott tojás, pisztácia, olívaolaj
Az olívaolajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, rádobjuk a kis rózsákra szedett karfiolt, pár percig kevergetve pároljuk, majd öntünk rá kevés vizet, sózzuk, és puhára főzzük. Ha már majdnem kész, hozzárakjuk a megtisztított, feldarabolt spárgát is, szükség szerint vizet öntünk rá (az a cél, hogy jó sűrű legyen majd a leves), és készre főzzük. Pár spárgadarabot kiveszünk, a többit botmixerrel pürésítjük. Durvára tört borssal ízesítjük. Tányérokba szedjük, mindegyikre rakunk egy-egy tojást, spárgadarabokat, tört pisztáciát, pár csepp olívaolajat.
A buggyantott tojáshoz egy fazékban vizet forralunk kis sóval. Óvatosan belecsúsztatunk egy felütött nyers tojást, és pontosan három percig főzzük. Szűrővel kiszedjük,lecsöpögtetjük, átcsúsztatjuk egy tányérra. Ezt ismételjük a maradéktojásokkal.
Hozzávalók:
∗ 80 dkg sertésdagadó
∗ 50 dkg vegyes hagyma (vöröshagyma, lila hagyma, póré, újhagyma)
∗ pár gerezd fokhagyma
∗ 1 dl dijoni mustár
∗ 1 evőkanál durvára őrölt fekete bors
∗ 1 dl zsír
∗ só
Megtisztítjuk a hagymákat, és nagyobb cikkekre, darabokra vágjuk. A fokhagymát csak megtisztítjuk, de egészben hagyjuk a gerezdeket. A húst féltenyérnyi darabokra vágjuk. Összekeverjük a hagymákkal, a mustárral meg az olvasztott zsírral, a borssal, és egy éjszakán át pácoljuk. Másnap megsózzuk, egy tepsibe terítjük, öntünk rá egy deci vizet, lefedjük, és 160 fokos sütőben megsütjük.
Hozzávalók:
Az égetett tésztához:
∗ 5 tojás
∗ 2 dl víz
∗ 10 dkg vaj
∗ 20 dkg liszt
A töltelékhez:
∗ 2 dl tejszín
∗ 10 dkg porcukor
∗ 1 csomag vaníliás cukor
∗ 10 dkg krémsajt
∗ 20 dkg eper
Felforraljuk a vizet a vajjal, beleszórjuk a lisztet, majd kis lángon kevergetve addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és elektromos habverővel egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Habzsákba töltjük, két tepsire sütőpapírt fektetünk, és nagyobb karikákat nyomunk a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínből két evőkanál porcukorral habot verünk. A krémsajtot kikeverjük a vaníliás cukorral meg a maradék porcukorral, több részletben hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A fánkokat keresztben elvágjuk, megkenjük a krémmel, teszünk rá epret, és tetejébe biggyesztjük a kalapját. Porcukorral megszórjuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu