
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Kép: Gyömbéres eperfagylalt hidegnyalat fagyi Fotó: Habik Csaba 2011 04 01, Fotó: Habik Csaba
Hozzávalók:
∗ 20 dkg eper
∗ 15 dkg cukor
∗ 1 teáskanál őrölt gyömbér
∗ 1 citrom
∗ 2 dl tejszín
Az epret megtisztítjuk, majd villával összetörjük. A cukorból 2-3 dl vízzel szirupot főzünk. Hozzáadjuk az epret, a gyömbért, a citrom levét és reszelt héját, majd a gyümölcsöt 25-30 percig keverjük a fagylaltgépben. Amikor az epermassza már jó hideg, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt, és tálalásig betesszük a fagyasztóba.
Hozzávalók:
∗ 4 szem őszibarack (befőtt is lehet)
∗ 2 dkg vaj
∗ méz (ízlés szerint)
∗ 4 gombóc fahéjas fagylalt
∗ mentalevelek a díszítéshez
Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a mézet. Belehelyezzük a barackokat, s mindkét oldalukat pár percig sütjük. Amikor kész, kiszedjük egy tányérra, rátesszük a fahéjas fagylaltot, és meglocsoljuk a serpenyőben maradt öntettel. Tálaláskor díszíthetjük friss mentalevéllel.
Hozzávalók:
∗ 4 dl tejszín
∗ 3 dl édes sűrített tej
∗ 15 dkg dió
∗ 50 dkg sárgabarack
∗ 2 evőkanál kristálycukor
∗ pár evőkanál sárgabaracklekvár
∗ pár darab vajas keksz
∗ csokoládészósz
Száraz serpenyőben világosra pirítjuk a durvára vágott diót. A barackot meghámozzuk, cukros vízben roppanósra főzzük. Ha kihűlt, felkockázzuk.
Habot verünk a tejszínből, hozzádolgozzuk a sűrített tejet, a diót, a barackot és pár összetört kekszet. Rákanalazzuk a lekvárt, és villával kicsit belekeverünk, hogy márványos legyen. Mehet a fagyasztóba, nem kell kavargatni.
Pár óra múlva már kínálhatjuk, csokoládészósszal gazdagon meglocsolva.
Felforrósítunk egy deci tejszínt körülbelül 50 fokosra. Beleszórunk 10 dkg lereszelt étcsokoládét, és addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad benne. Csipetnyi fahéjjal ízesítjük. Hűtőszekrényben tároljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu