
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

A pite és a lepény nem csak édes töltelékkel finom, sós változatban, zöldségekkel megbolondítva is fenséges ízélményt nyújt az omlós tészta.
Kép: csirkés mozzarellás KIS fotó:sárközy györgy 2016.02.24., Forrás: Szabad Föld
Hozzávalók:
∗ 1 adag sós pitetészta
A töltelékhez:
∗ 25 dkg csirkemellfilé
∗ 5 dkg friss paraj
∗ 1 gerezd fokhagyma
∗ 10 dkg sonka
∗ 10 dkg túró
∗ fél kápia paprika
∗ 1 csomag minimozzarella
∗ 1,5 dl tejszín
∗ 2 tojás
∗ 8-10 koktélparadicsom
∗ zsiradék
∗ szerecsendió
∗ só
A csíkokra vágott csirkehúst kevés zsiradékon pár perc alatt megsütjük. Rádobjuk a spenótot, a kis kockákra vágott sonkát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, frissen reszelt szerecsendióval, és együtt összepirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a túrót.
A tésztára kenjük a kihűlt tölteléket, majd megszórjuk félbevágott koktélparadicsommal és minimozzarellával, rakunk rá paprikacsíkokat. A tejszínt összekeverjük a két egész tojással, enyhén sózzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót, és egyenletesen a pitére locsoljuk. 190 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk.
Hozzávalók:
∗ 1 adag sós pitetészta
∗ 10 dkg juhtúró
∗ 10 dkg krémsajt
∗ 1 kis pohár joghurt
∗ 1 kis csokor medvehagyma
∗ só
∗ fehér bors
Vékonyra nyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele négy egyszemélyes piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Teszünk rájuk egy-egy darab sütőpapírt, arra pedig valamilyen nehezéket, hogy ne púposodjon fel a tészta sütés közben. 200 fokos sütőben vakra sütjük. Ha kész, rácsra csúsztatjuk, kiszedjük a nehezéket és a papírt, hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a juhtúrót a krémsajttal, a joghurttal, beleforgatjuk a felaprított medvehagymát. Szükséges mértékben sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjük. A hideg tésztakosárkákba kanalazzuk, megszórjuk egy kevés összevágott medvehagymával, és máris tálalhatjuk.
Hozzávalók:
∗ 25 dkg liszt
∗ 7 dkg fagyos vaj
∗ 5 dkg fagyos zsír
∗ 1 tojássárgája
∗ 1 kávéskanál só
Összemorzsoljuk a fagyos vajat és zsírt a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját meg a sót, és gyorsan összegyúrjuk (nem baj, ha maradnak benne nagyobb vaj- vagy zsírszemcsék). Pihentetjük 5 percet, utána enyhén lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformá(ka)t. Mivel a tészta elég zsíros, nem kell a formát előtte kikenni zsiradékkal. A hűtőbe rakjuk legalább egy órára.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu