
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Forrás: Szabad Föld
Hozzávalók:
A tésztához:
∗ 25 dkg liszt
∗ 5 dkg mandulaliszt
∗ 5 dkg cukor
∗ 20 dkg vaj
∗ 1 tojássárgája
∗ só
A krémhez:
∗ 1 csomag vaníliás pudingpor
∗ 3 dl tej
∗ 1,5 dl tejszín
∗ 4 evőkanál kristálycukor
∗ 5 dkg mascarpone
A tetejére:
∗ friss gyümölcsök
Konyhai robotgépben összemorzsásítjuk a kétféle lisztet a cukorral, egy csipet sóval meg a kockákra vágott hideg vajjal. Deszkára borítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyors kézzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és hagyjuk öt percig pihenni szobahőmérsékleten. Utána vékonyra kinyújtjuk, és kerek szaggatóval köröket vágunk ki belőle. Ezekkel kibélelünk kis fém vagy szilikon kosárformákat, és a hűtőbe rakjuk legalább két órára.
Ezután megszurkáljuk az alját, sütőpapír-darabkákat terítünk bele, és megtöltjük babbal, hogy ne emelkedjen meg a tészta. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Sűrű pudingot főzünk a porból, a tejből és a cukorból. Kevergetve kihűtjük, végül belevegyítjük a tejszínből vert habot és a mascarponét. Betöltjük a kihűlt tésztakosarakba. Tálalás előtt friss gyümölcsöt rakunk a tetejükre.
Hozzávalók:
∗ 50 dkg túró
∗ 2 dl búzadara
∗ 4 tojás
∗ só
∗ 1 csomag vaníliás cukor
∗ 10 dkg vaj
∗ 5 dkg marcipán
∗ 20 dkg zsemlemorzsa
∗ 30 dkg cseresznye
Összekeverjük az egész tojásokat a túróval, a búzadarával, a vaníliás cukorral meg egy csipet sóval. Hűtőszekrényben hagyjuk állni legalább két órán keresztül. A vajon halványra pirítjuk a morzsát. A cseresznyét kimagozzuk, a mag helyére egy-egy kis darab marcipánt rakunk. A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, mindegyikbe teszünk egy-egy szem marcipános cseresznyét. Gyöngyözve forró, sós vízben kifőzzük, végül megforgatjuk a pirított vajas morzsában.
Hozzávalók:
∗ 3 tojásfehérje
∗ 15 dkg kristálycukor
∗ 30 dkg málna
∗ 20 babapiskóta
∗ málnaszörp
∗ fél marék pirított mandulalapka
A tojásfehérjékből és a cukor feléből kemény habot verünk. A maradék cukorból és 0,75 deci vízből szirupot főzünk, és még forrón, folytonos keverés közben a habhoz dolgozzuk. Kihűlésig tovább verjük. Hozzáadjuk a málnát (pár szemet félreteszünk a tetejére), és még egyszer alaposan felverjük.
Egy lapos üvegtál alján szétterítjük a hab felét. Piskótát rétegezünk rá. Meglocsoljuk málnaszörppel, rásimítjuk a maradék habot. Friss málnával és pirított mandulával díszítjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu