Modern sámánok kora

A hajdani táltosok, sámánok helyét mára szellemgyógyászok vették át. Egyre többen vannak – Egerben például ingyen fogadják a betegeket. Vajon elűzik a félelmet, a szorongást, és mozgósítják az öngyógyító erőket? Vagy ennél többet tesznek?

Egészségünk2010. 05. 07. péntek2010. 05. 07.
Modern sámánok kora

Bemutatkozik az egri szellemgyó­gyász klub – így invitált a meghívó. S mire az előadó, Szabó György elkezdte mondandóját arról, miben is áll a szellemtest gyógyítása, addigra a termet zsúfolásig megtöltötte a hallgatóság. Akad a közönség soraiban csontsoványra fogyott nő, akinek fejét kendő fedi, s akadnak pusztán kíváncsi érdeklődők is.

Az egri klub alapítói jó tizenhárom éve még mint Táltos kör kezdtek működni. Mára többtucatnyian végezték el a kurzust, s léptek a tagok sorába, közülük többen az ősi módszernek tulajdonítják meglepő gyó­gyulásukat. Hogyan működhet mindez?

Itt a szellem erejével dolgoznak. A test erejéhez képest a lélek ereje többszörös, a szellemié pedig ennek is sokszorosa – olvasom a tájékoztatóban, amit minden belépő megkapott. Közben előadónk azt magyarázza, hogy a betegség a lélek nyelve. Az egészségi problémák háromnegyedét lelki bajok okozzák. Az aggódás, a félelem, a gond kimeríti az immunrendszert, és máris kész a baj. A gyógyítás képlete tehát egyszerű, de a végrehajtás igen nehéz, vallja be. Többen bólogatnak.

A test, lélek és szellem egységéből álló embert a következőképp kezelik. Lemennek alfa állapotba – azaz mélyen koncentrálnak –, és a beavatkozás során a páciens szellemtestét tökéletesen megtisztítják, a szerveit pedig újakra cserélik. Igen ám, de a fizikai test még ugyanúgy kínlódik! Következik az a kényes időszak, amikor a szellemtest üdvös változásainak át kell íródnia a fizikai testre. Ez nem lehetséges a beteg közreműködése nélkül, neki is hinnie kell a gyó­gyulásban. Ha ez a folyamat is zavartalanul végbemegy, a beteg felépül, fájdalmai elmúlnak.

Miután beavatást nyertünk az elvekbe, megkérek egy fiatal szellemgyógyászt, próbálja ki rajtam a tudását. Biztos, ami biztos, állapotfelmérést kérek. Anett, mert így hívják a hölgyet, egy villaszerű eszközt vesz elő. Miközben az égiekhez kérdéseket intéz, ennek a mozgása közvetíti a választ. Némi megnyugvással tölt el, hogy a fémből készült szenzibil azt jelzi, odafönn sem tudnak komoly bajomról, ám egy kis pozitív energia nem árthat.

Ezek is érdekelhetnek