Recept

Jobb napok Kopp-napok

Egyéb2004. 05. 27. csütörtök2004. 05. 27.
Recept


Hideg joghurtleves
Világos rántást készítünk. 3 dl joghurtot elkeverünk 1 liter hideg erőlevessel. Hidegen eldolgozzuk benne a rántást. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Egyszer átforraljuk, meghintjük felaprított snidlinggel. Hidegen tálaljuk.

Vesepecsenye vajas tésztában
50 dkg hártyáitól megtisztított vesepecsenyét megkenünk tejföllel, sütőben átsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A vajas tésztához 15 dkg lisztet, 15 dkg vajat, kevés sót összegyúrunk. Hozzáadunk 1 tojássárgáját, fél dl fehérbort, 2 evőkanál tejfölt. Összedolgozzuk a tésztát, ügyelve arra, hogy ne legyen túl kemény. Háromszor vékonyra kinyújtjuk, közben négyrét hajtjuk. A második és harmadik nyújtás közben pihentetjük negyedórát. A kihűlt vesepecsenyét felszeleteljük, és a szeletek közé teszünk 1-1 szelet füstölt nyelvet és 1-1 karika főtt tojást. Így rakjuk szorosan egymás mellé. Beburkoljuk a tésztába és megkenjük tojásfehérjével. Sütőben pirosra sütjük és melegen tálaljuk.

Ananászos szelet
Piskótát készítünk 12 tojásból, 12 dkg cukorból, 12 dkg lisztből, 1 csomag sütőporból. A töltelékhez 1 csomag vaníliás pudingot sűrűre főzünk 4 dl tejben, adunk hozzá 20 dkg margarint, 15 dkg porcukrot, 1 doboz ananászkonzervet. A maszszát a tészta tetejére öntjük és megvárjuk, míg megdermed. Felkockázva tálaljuk.
A menü ára 4 személyre: 3600 Ft.

*

Sóskaleves
1 kg sóskát vagy 1 csomag mirelitet 5 dkg zsiradékon fedő alatt párolunk, míg pépszerű nem lesz. 1 evőkanál tejfölt 1 evőkanál liszttel elkeverünk. Másfél liter erőlevessel felöntjük. Jól felfőzzük egy csipet cukor hozzáadásával. Sózzuk, borsozzuk. 4 tojást keményre főzünk, felkockázzuk és a levesbe öntjük.

Svéd töltött marhaszelet
4 szelet marhafartőt kiklopfolunk vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Tölteléket készítünk 1 evőkanál dinsztelt hagymából, 2 tojássárgájából, másfél evőkanál csípős mustárból, fél evőkanál német vagy svéd mustárból (édes), 2 evőkanál felaprított kapribogyóból, 2 evőkanál finomra vágott céklából, 2 kávéskanál reszelt tormából. Összekeverjük a hozzávalókat és elosztjuk a hússzeletek egyik felén egyenlő részben. A másik felét ráhajtjuk és összecsíptetjük, hogy a töltelék ki ne folyjon. 5 dkg vajat serpenyőben felolvasztunk, és erős tűzön sütjük ki a húst. Tepsiben sült burgonyával tálaljuk.

Kókuszgolyók
10 dkg kókuszreszeléket, 20 dkg cukrot, 3-4 tojásfehérjét, 1 citrom reszelt héját folyamatos kevergetés mellett nyílt lángon felforrósítunk. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez 8 dkg vajat, 8 dkg porcukrot habosra keverünk, és hozzáadunk 3 dkg finomra darált pörkölt mogyorót. Vékonyan kikenünk, lisztezünk egy tepsit. Erre tesszük a tésztából formált félgömböket. Aranysárgára sütjük. A kihűlt tésztát megtöltjük a töltelékkel úgy, hogy a szélére is kerüljön. Beleforgatjuk csokoládéreszelékbe, így csinos gallérja lesz.
A menü ára 4 személyre: 1600 Ft.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek