Élményfürdő Karcagon

Élménymedencét és kempinget avattak Karcagon a városi gyógyvizű strandfürdőben. Az önkormányzat még 2000-ben nyert 130 millió forintos támogatást a létesítmények a felépítésére. A látványmedencében van sodrófolyosó, pezsgőfürdő, dögönyöző, víz alatti masszázs. Most adták át a kempinget is a szociális blokkal, ahol az itt táborozók tisztálkodni, főzni, étkezni tudnak.

Egyéb2004. 06. 18. péntek2004. 06. 18.
Élményfürdő Karcagon

A tizennyolc kiépített lakókocsiállásnak köszönhetően lakókocsis és sátras kempingezésre is van mód.Eddig is télen-nyáron üzemelő fürdő volt a karcagi, ahol a vendégek választhattak egy ikermedence, egy gyerekmedence, egy lubickoló és egy (télen sátorral fedett) harminchárom méteres uszoda között. A sportolni vágyók egy kispályás futballpályán vagy a röplabdapályán vezethetik le fölös energiáikat. A 78 fokos hévízkútnak a sós, szénsavas és igen sok ásványi anyagot tartalmazó, gyógyhatásúvá nyilvánított vize várja itt a nőgyógyászati, mozgásszervi panaszokkal, bőrbetegségekkel vagy műtétek, balesetek utáni rehabilitációra érkező gyógyulni vágyókat. A fürdő szomszédságában néhány éve még tüzelő- és építőanyag-telep üzemelt. Ma már rá sem ismerni az egykori sáros, szénporral és téglatörmelékkel fedett területre: a gyepesített térséget szép épületek szegélyezik.A mostani, összesen 170 millió forintba kerülő beruházást követően további fejlesztést is terveznek - mondta Fazekas Sándor polgármester.

{p} A karcagi fürdő gyógyászati része jelenleg is készül, jól haladnak a munkálatokkal, s ennek az esztendőnek a végén átadják. Ez a fürdőfejlesztés következő üteme. Ha itt elkezdődnek a gyógyászati szolgáltatások, attól kezdve a mostani gyógyvizű fürdőt gyógyfürdőnek nevezik majd. Ez fontos változás, hiszen a karcagi városvezetés különösen a marketingre figyel a közeljövőben, mert azt igazából kevesen tudják: már Karcagon is van kemping. Nagyon fontosnak tartaná az önkormányzat, ha létesülne itt még egy-két motel és étterem, de ebben elsősorban magánvállalkozásokat látnának szívesen.A nagykun településen sokan várostörténeti jelentőségűnek tartják a fürdő mostani fejlesztését. Rendezettebb lett Karcag nyugati, Kunmadaras felé eső része. A kunok honfoglalását megörökítő kettős lovas szobor és az aradi vértanúk emlékhelye most már méltó környezetbe került, sokat javult a városkép. Még egy körforgalom hiányzik a Madarasi út és a Kórház út kereszteződéséből - mondja a polgármester. Fazekas Sándor abban bízik, hogy az is elkészül, ha ide települ a Tesco áruház, s akkor a Millennium tér a szobrokkal s mögöttük a most átadott kemping növényzetével és épületeivel a város egyik legszebb és legrendezettebb része lesz.

Ezek is érdekelhetnek