Honvéd: bejött a számmisztika

Alighanem kevesen gondoltak arra a hazai pólórajongók közül úgy jó fél éve, hogy magyar csapat nyeri a Bajnokok Ligáját. Elvégre a honi trió még a nagy rivális olasz alakulatok távolmaradása dacára is szánalmasan kezdte a csoportkörös szakaszt, a Honvéd-Domino például két vereségével már nemhogy a végső győzelemtől, hanem a tisztes helytállástól is igen messze került?

Egyéb2004. 06. 04. péntek2004. 06. 04.
Honvéd: bejött a számmisztika

Aztán összeszedték magukat a magyar legények, és bár a BVSC végül nem tudott a legjobb nyolc közé kerülni, a nagyágyúnak számító Honvéd és Vasas azért csak továbblépett csoportjából. Egyetlen apróság jött közbe: a sorsolás miatt a két csapat éppen egymás ellen játszott.Aki figyelemmel követi a vízilabda eseményeit, az tudja, ebben a párharcban nagyjából olyan a barátság, mint amikor a szerbek pólóznak a horvátokkal. Két éve sikerült néhány - még csak nem is laza - fogat kiverniük egymás szájából a játékosoknak, és bár mostanság mintha valamelyest csitult volna az ellenszenv, azért a bekkek még mindig előszeretettel verik félholtra a centereket (ebben a sportágban valamelyest így is van rendjén). A BL-elsőségre is esélyes két együttes közül végül a Honvéd jutott a négyes fináléba, és azonmód el is nyerte a döntő rendezésének jogát.

{p} Nem mintha olyan jó ómen lenne a Margitszigetre BL-finálét hozni, hiszen két éve is hazai pályán kapott ki a Honvéd. Szerencsére most két komoly érv azért Kovács István együttese mellett szólt: egyrészt nem jutott a döntőbe az akkori győztes görög Pireusz, másfelől meg a számmisztika magyar sikert jósolt. Húsz éve a Vasas, tíz esztendeje az Újpest nyert BEK-et, vagyis most a Honvédon volt a sor. És bár az együttes mindent megtett az izgalmas végjátékért (mindkét mérkőzésen sikerült szép nagy előnyt leadnia), sem a Rijeka, sem a Herceg Novi nem tudott felülkerekedni a magyar csapaton, így meglett a harmadik honi BL-arany. És az eredményen túl roppant sikeres tornát sikerült lebonyolítani, elvégre mindkét nap három-négyezer szurkoló váltott jegyet - ez szöges ellentétben áll a tavalyi, olaszországi döntővel, amikor jó háromszázan ásítoztak a lelátókon...Az olimpia előtt tehát nagyon jól jött a magyar siker, bár nincs kétségünk afelől, jövőre sokkal nehezebb dolga lesz a Honvédnak. Címvédőként az ember már csak azért is elvárja a csapattól az újabb finálét, ami azért mindenképpen lelki teher, ráadásul ne feledjük: jövőre már indulnak a most sértődöttségből kimaradt olaszok is. És a legrosszabb hír: a számok alapján a következő BL-győzelemre 2014-ig kell várni. Ismerve a magyar póló erejét: addig azért nem várunk.

Ezek is érdekelhetnek