Halas ünnep a Tisza-tónál

Tizenharmadszor rendezték meg az idén a Tisza-tó mentén a Halas Napokat.

Egyéb2004. 07. 16. péntek2004. 07. 16.
Halas ünnep a Tisza-tónál


Tiszafüred, 2004 júliusa. Nagy tömeg előtt szegedi, sajószentpéteri és helyi mazsorettek a már nemzetközi sikereket elért  városi ifjúsági fúvószenekar pattogós muzsikájára vezették a karneváli menetet. Nyomukban élőképekbe rendezett felvonulók bemutatták, milyen volt ötven esztendővel ezelőtt óvodásnak lenni, egy másik csapat ironikus képet rajzolt a tiszafüredi Való Világról, és volt, aki a Tisza-tó mentén élők csípős nyári gondjaira javasolt repülőgépes szúnyogirtást környezetbarát üzemanyaggal működő gépével.
Pintér Erika, Tiszafüred polgármestere köszöntőjében kiemelte az idegenforgalom jelentőségét a város életében, amit már az itt élő lakosok is felismertek. Pál Béla, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium turizmusért felelős államtitkára megnyitójában ezt a gondolatsort folytatta, amikor elmondta, hogy a Tisza-tóhoz az országos átlagnál több vendég jön.
A háromnapos fesztivál nevében szereplő halra utalt több program is: fotókiállítás nyílt Rekordhalak a Magyar Horgász rekordlistájáról 1950-től napjainkig címmel, majd egy konferencia keretében politikusok és szakemberek cseréltek eszmét a horgászat helyzetéről és a Tisza-tónál betöltött szerepéről. Horgászverseny és halászléfőző verseny is nyomatékosította, hogy Tiszafüreden olyan fontos szerepe van az étlapon, az idegenforgalomban, a gazdaságban a halnak, mint Nagykunságon a birkának.
Szórakozást félszáznál több program biztosított a tömegeket megmozdító Halas Napok közönségének. Bohócok, zenés műsor, színház, mese, kicsik szépségversenye derítette jó kedvre a gyerekeket, szuperkoncertek várták a fiatalokat, az idősebbek pedig az íjászbemutatótól a sportversenyeken és az operettgálán át a sörivóversenyig számos program közül választhattak, beleértve az olyan különlegességeket is, mint a százharminc tagú harmonikaegyüttes műsora. Ahogy egy népünnepélyhez illik, nem volt hiány enni- és innivalókból sem.

Ezek is érdekelhetnek