Recept

Jobb napok - kopp-napok

Egyéb2004. 07. 16. péntek2004. 07. 16.
Recept


Görög saláta
Felnegyedelünk 30 dkg paradicsomot, felkockázunk 20 dkg uborkát, felkarikázunk 1 közepes fej hagymát. Az egészet egy salátástálba tesszük. Hozzáadunk fél doboz kukoricakonzervet, olívabogyót, enyhén megszórjuk kaporral. Enyhén borsozzuk, sózzuk, legvégén megszórjuk 20 dkg lereszelt Feta sajttal. Hűtőbe tesszük legalább fél órára.
Pontyszeletek tejföllel sütve
Nyolcvan dkg ponty színhúst felszeletelünk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Tepsibe tesszük egymás mellé a szeleteket. 10 dkg kockára vágott szalonnát üvegesre pirítunk, egyenletesen meglocsoljuk vele a halat. 1 pohár tejföllel kikeverünk 1 tojást, apróra vágott metélőhagymát, és ezzel meglocsoljuk a halat. Közepes lángon 20-25 percig sütjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Málnasaláta
Tíz dkg cérnametéltet megfőzünk a szokásos módon, majd leszűrjük. Tálba öntünk 1 pohár kefírt, fél citrom levét, 10 dkg málnadzsemet, ízlés szerint cukrot, simára keverjük, majd hozzáadjuk a tésztát. Beleforgatunk 40 dkg málnát, és hűtőszekrényben jól lehűtjük. Málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
A menü ára 4 személyre: 2200 Ft.
{p}
Hideg paradicsomleves (Gazpacho)
Meghámozunk 1 nagy kígyóuborkát, kisebb kockákra vágjuk. Nagy tálban összetörünk 50 dkg paradicsomot, 3-4 gerezd fokhagymát. Hozzáadjuk az uborkát, 2 evőkanál olívaolajat, sót, borsot ízlés szerint. Egy órára hűtőbe tesszük. Közben megtisztítunk 1 nagy fej hagymát, kockára vágjuk 1 paprikával és 1 paradicsommal. Tálalás előtt a levesbe tesszük. Forró zsemlekockával tálaljuk.
Zöldbabos bárányragu
Ötven dkg báránylapockát közepes nagyságúra kockázunk. Finomra vágunk 1 fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát olajon megpirítunk. Hozzáadjuk a húst és zsírjára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadunk 30 dkg darabokra vágott zöldbabot és 2 felcsíkozott zöldpaprikát. Tálalás előtt tejföllel meglocsoljuk, petrezselyemzölddel megszórjuk.
A menü ára 4 személyre: 1100 Ft.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek