A Forma-1 színe és visszája

A Forma-1 futamainak, miként a görög sorstragédiáknak, megvannak az állandó szereplői. Az egyik Michael Schumacher, aki a start után az élre áll és a saját gyönyörűségére autózik egy jóízűt, hogy aztán a verseny végén pezsgőt locsolhasson a dobogó legmagasabb fokáról. A másik Baumgartner Zsolt, aki a sort zárja, és számára az élményt az jelenti, hogy egyáltalán megy alatta az autó.

EgyébPalágyi Béla2004. 08. 20. péntek2004. 08. 20.
A Forma-1 színe és visszája


Kettőjük között száguld, robog, kockáztat, olykor kicsúszik, kerítésnek csapódik, füstöl, néha lángra lobban a mezőny, egyszóval versenyez ez a benzingőzre hangszerelt vándorcirkusz. Ha mindez Mogyoródon zajlik, úgy van még a kórus: az örömlányok hada, akiknek a szóvivője elmondja, hogy a hölgyek a mostoha körülmények ellenére is ott lesznek a vártán, és a Magyar Nagydíj mellett újfent készen állnak a szexuális haditornára, amelyre sajnálatos módon mostoha körülmények között kerül sor, de hát úgy látszik, ez a fránya autóverseny a fontosabb. A fene se érti ezt...
Mint tudjuk, az állandóság az unalom melegágya, a rendezők elgondolkodhatnának azon, miként tehetnék változatosabbá a küzdelmeket. Egyik javaslat az lenne, hogy az autókat sorsolják ki a versenyek előtt, mint az öttusában a lovakat. Megláthatnánk, mit tud Baumgartner Zsolt mondjuk Schumacher kocsijában... Lehetne hendikeppel indítani  a versenyzőket, akinek száguldozhatnékja van, az  startoljon körhátrányból, és úgy mutassa meg, mit tud. Valaki azzal az ötlettel is előállt, hogy a tankoló automatákat a játékgépekhez hasonlóan működtessék, és nyerni lehessen az üzemanyagot, így a szerencse is közrejátszana a végeredmény kialakulásában. Egy biztos, Schumi már annyit nyert, hogy az tenyérbe mászó. Valamikor azt mondták, a futball az a játék, amelyet tizenegyen művelnek, és mindig a németek győznek. Legutóbb mi, azonban már mi, magyarok is az otthonukban páholtuk el a németeket. Lehet, hogy hamarosan Baumgartner körözi le a magát unásig agyonnyerő németet?

Ezek is érdekelhetnek