Nyugdíjasok Mekkája

Mint ahogy eddig tizennégy éven át, most augusztus utolsó hétvégéjén ismét több ezer nyugdíjas indult a Jász-Nagykun-Szolnok megyebeli Berekfürdőre. A népszerű gyógyfürdőben két napig szólt a muzsika, szárnyalt az ének, döngött a beton a táncoló lábak alatt, és persze zúgott a taps. Ez amolyan Ki mit tud?-hoz hasonló bemutatkozási lehetőség az érettebb korosztály tagjai és a nyugdíjasklubok számára.

EgyébKörmendi Lajos2004. 09. 17. péntek2004. 09. 17.
Nyugdíjasok Mekkája


Aki látta az éltesebb nemzedék szereplésbe belefeledkezett tagjait, az képet kaphatott arról, hogy milyen értékes munka folyik a nyugdíjasklubokban, s hogy milyen sokat jelentenek ezek a közösségek a munkából kikerült emberek számára. Ahogy elmondták, nem érzik magukat fölöslegesnek, sőt az eddigi munkahelyi gondok és a gyereknevelés egész embert kívánó teendői után most fedeznek fel magukban rejtett képességeket, s ezek kibontakoztatásában nyújt nagy segítséget egy-egy nyugdíjasklub.
- Többet ér ez nekünk, mint a gyógyszer! - nevet egy asszony.A berekfürdői éltesebb korúak klubja meghívására háromezernél többen jöttek el a nyugdíjasklubok nemzetközi találkozójára. Itt voltak az Életet az Éveknek Nyugdíjasok Országos Szövetsége klubjai és elnökségi tagjai. És a szépkorúak is özönlöttek az ország sok tájáról, így Például Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Békés és természetesen Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Most először jött el a találkozóra a berekfürdőiek naszvadi testvérklubja Szlovákiából, hogy ismerkedjenek a szép fürdőhellyel és a magyarországi nyugdíjasklubok életével, de mindjárt bemutatták énektudásukat is egy szlovák népdalcsokor előadásával.
A találkozó méreteire jellemző, hogy szombaton ötvenkét, vasárnap harmincnyolc csoport adott műsort a strandszínpadon, ami annyira magával ragadta a nézőtéren ülőket, hogy sokszor együtt énekeltek a szereplőkkel. És hogy ne csak szórakoztassanak, de minden drukk nélkül szórakozzanak is, a nótacsokrok és a táncos produkciók után a népszerű nótaénekes, Márkus Ica fogta kezébe a mikrofont, hogy Barkóczi Zoltán kísérete mellett elvarázsolja a magyar nótákat igencsak kedvelő korosztály tagjait.
Szép napokat töltöttek a szépkorúak a nyugdíjasok Mekkájában. Ők maguk nevezték így Berekfürdőt, ahova szeretnek visszajárni, s ahol nagy szeretettel fogadják őket. Hajdu Lajos polgármester örül, hogy ideszoktak a nyugdíjasklubok, hiszen agyondolgozott korosztály az övék, mindegyiküknek sokat jelent egy-egy ilyen jó nap, a fürdéssel összekapcsolt felhőtlen szórakozás. A nemzetközi találkozó érdekes színfoltja lett Berekfürdőnek, s vonzó értéket adnak az idősebb korosztály tagjai a műsoraikkal, természetes emberségükkel.

Ezek is érdekelhetnek